[高質文] 實戰籃球鞋,你問我答 #2 - 連登鞋評師

1001 回覆
34 Like 8 Dislike

我用緊呢隻,貴啲但有效。
真係折磨得好辛苦可以買一對試下,有分行街,打波,極限運動
嚴重扁平足一定要買對抗扭好+唔可以中底過軟。

Ascics 香港無得試,但Nova Surge 應該滿足到你要求。如果無闊腳可以按平時Nike美碼買。一係自己網上買 / 去volleyballfanshk 代訂(無現貨)。自己對腳已經麻煩,香港比較鞋買鞋合適,要接受麻煩D去買鞋。

但你嚴重扁平足要加強鞋墊,推薦Zamst https://m.tb.cn/h.VJUj5LT?sm=a5407d
我都想
我都買過Footdisc 係fit box 有得買,佢有部熱感機測下你有無扁平足
好貴就算買都得比賽會着
多謝師兄,鞋墊遲啲都會搞(驚落鞋墊對鞋空間少咗,腳感差咗

抗扭好鞋...
有時想搵舊鞋款都搵唔到
應該唔會,換左原裝鞋墊唔會加厚好多,呢類for扁平足鞋墊唔會太厚

一對鞋便極都400-600,鞋墊可以跟住鞋換,性價比高過買新鞋
重磅(85kg) 打底想買對平價Nike鞋
Jordan 2020, jumpman diamond, Zoom rize
邊對cushion同protection最好?
唔該哂
呢3對黎講Zoom rize 較好,緩震較好,前掌大Zoom air, 後掌前麻麻,腳踝保護尚算可以。係鞋面物料較差,會有機側移時唔太包實對腳,和後掌緩震差D. 其他都中上。
thanks, 睇下門市搵唔搵到先
之前起tst footlocker見到黑色,今日起中環德輔道中nike見到黑色白色
唔該哂,下星期出中環睇下仲有無
幾耐之前見到?
我有起呢度提過,我諗大概2-3星期前
樓主仲有冇好鞋推薦?見上面講don issue 1,why not 0.3
抗扭好同中底夠硬...
樓主點睇harden vol 4 同Kyrie flytrap III?
Jordan 34 pf high
$1099 抵唔抵買?
有冇人著under armour?
對under armour anatomix spawn 2點睇?
有無師兄知harden 2 全白邊到有
我都認緊同一個問題...
想問邊隻籃球鞋最抵屌,而家老咗唔係成日打波,想搵對平時做運動eg跑步同埋打波
Harden 4
lightstrike 底,緩震極限低,緩震會再衰減,即係越著越硬,有D體重就唔好揀會傷膝頭,輕量後衛就可以,貼地感強。防側翻都不錯,鞋底耐磨一般,打街場要注意。腳踝保護包裹感不足,鋒線球員不適合。

Kyrie Flytrapiiii 就真係唔好搞,性價比正代好過佢多多聲,flytrap 無緩震可言。
可以,但呢對只限室內。仲有睇左我篇置頂文接受左D缺點先好買。
Ebay / StockX / GOAT / 閑魚
如要買咁舊既鞋又要街舖試就發夢好了。
性價比就Kyrie 6 / Don Issue 1 / KT5 low / GH1 / Harden 3
唔知你體重和打法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞