【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區06

5001 回覆
35 Like 4 Dislike
我意思係美帝爆到咁 再變種係絕對有可能
疫苗又要研究多一種
連儂牆
「 You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one 」
你有一絲絲想改變現有政權都係要Ban架啦
篇文最尾都寫, 外遊返嚟果D 可能帶住隻勁D
真係要 keep 住防
英國冇咗recover嗰數?
港共高地價政策 就係想你地供樓
供樓 供足三十年
安然度過到中共接管
好似登革熱咁咪死
中完一隻
中另一隻會更大劑
幾時有曙光
全世界得中國好番
其實歐美成日話好轉
但睇數字未低過意大利都仲日日四千幾
自私還自私,冇睇歷史冇國際視野就會變到咁短視
個個諗住極權政府對人民(通常係指自己嗰派)有著數就冇所謂,但係從來冇諗過自己變成政權嘅敵人嗰陣嘅下場,更加冇諗過呢種情況其實喺歷史上係好常見
無計當初歐美未奶野果陣,係用因為支那極權政制先會爆到咁勁既心態去諗,果陣都好多香港時評人KOL咁諗事後證明民唔民主同你抗疫成唔成功係無絕對既關係

台灣成功係證明到民主都可以有效抗疫既例子但證明唔到係抗疫上,民主一定好過極權因為歐美一大堆老牌民主成熟大國全部慘敗當然極權既都好多慘敗
好最好嘅極權同最壞嘅民主比,梗係會覺得前者好過後者
況且港英都係麥理浩做總督同因應六七暴動要強化香港人認同先出咗咁多德政
Uk 會唔會係最後最大獲
死亡率好癲,keep 住over 10%
財政部長蘇建榮指出,「新科的兩條生產線,我們在2月12號的時候,也透過海關放行運回新加坡。」蘇建榮證實,何晶擔任CEO的新科工程,產線早已全面撤出,生產的N95口罩也全都帶走了,也就是說,新加坡網友質疑台灣「劫持」口罩的狀況並不存在,何晶發文的動機,更讓人一頭霧水。

又要R著數又要屌,猴乸何清食相真係好撚核突
屌 回錯post
其實佢哋有學
參觀完我哋傳染病中心,自己起咗棟大過我哋幾倍、靚過我哋、先進過我哋
contact tracing + quarantine 做得快狠準過我哋

衰係一來新加坡政府搶唔到口罩,呃市民話唔好戴
二來新加坡人信曬政府,又冇social distancing,又冇口罩,又冇防範意識
三來冇理過外勞死活

結果
呢排中親嗰啲最多好似英國返
會唔會一場疫症
新加坡走向哀落
我反而覺得人哋會痛定思痛之後有一定革新 aka Taiwan after 2003
反觀香港畀港共把持注定冇運行繼續沉淪
最壞嘅民主
let's see
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞