【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區06

5001 回覆
35 Like 4 Dislike
yes
Quebec is worst-hit in Canada
美國死亡率最高係Michigan,第二就New York State,當然NY確診多,死亡率低MI少少但實際仲大鑊過MI
幾多死者康復左
Last times have included the total recovery. This times I forgot to include it.
Recovered: 5,804
New York State (in U.S.A.)
+438 deaths (First batch)
342 new cases and 28 new deaths in Poland

Coronavirus Cases: 10,511
Deaths: 454
Recovered: 1,740

Stable
16 new cases and 4 new deaths (new daily high) in Mali

Coronavirus Cases: 309
Deaths: 21
Recovered: 77
好似係口探咁隊支野入去 swab
我流鼻涕所以聽日應該會去
Drive-thru?
但其實有偽陰偽陽 點分
點解日本無new cases 既?
香港用深喉樣本,但其實唔係咁易要好似支那人果種清喉推佢上黎吐先係深喉,應該好多人都就咁吐口水如果病毒量多都會檢測到既
Australia is so crazy
272 only
咁要相信呢度試劑既
不過唔知係唔係呢度中既大部份後生
已經七成幾康復又冇後遺症
咁樣封法
Most likely la
歐豬一早跟美國同澳洲咪冇事囉屌佢老母
預計新加坡週末會超越沙特和日本,成為亞洲第四。
(亞洲前三:伊、中、印,不知有沒有看漏。)
陳振聲認為,若新加坡學香港,一人一日一口罩,每日就要五百萬口罩;但疫情可能持續數月,這樣的需求根本無法滿足,所以新加坡必須有策略地使用口罩,分優次保證口罩的供應,首先是醫護人員,其次是的士司機、巴士司機或其他前綫服務人員。他承認,不全民戴口罩或許是一場賭博,但可以確保有足夠的儲備。
意大利
+2646 confirmed/+464 death/+66658 tests
positive ratio: 3.97% (跌穿4%)
香港人如果WFH嘅應該兩日一個,同埋唔夠咪造囉...
外勞個potential好大
仲要一復工,惹到既人唔係今日先發,又再封返唔知等幾耐先識跌
唔會理嫁啦,歐洲佬肯定搏復工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞