【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區06

5001 回覆
35 Like 4 Dislike
懷疑有病就直送火神山火葬
冇病就隔離成個月食垃圾車肉
除咗北泡又真係諗唔到邊度防疫安全過支那
Yesterday: 3,388 cases and +28 deaths.
Today is new high for both new cases and deaths.
It is worsening day by day!
支那我當條on9信佢假數真係可防可控左,以色列德國新加坡日本呢4個睇數字都知仲未受控啦
https://www.abc.net.au/news/2020-04-16/coronavirus-testing-expands-who-can-get-tested-and-where/12153004
喂可唔可以唔 quote 簡體字既媒體
人地個 testing facilities 一直爆緊上去同解決緊 supply shortage
佢地驗左過百萬,你睇埋 per thousand people 條數會唔會有另一個睇法

新加坡 and 日本 is worsening rapdly. They are among least safe countries in the world right now.
你煩撚完未
比利時荷蘭都有頭20名又係jm9明明下個意西英法待定,土耳其係咁升都有資格入榜

唔止頭10名,成個研究都9黎
中部州份人口密度超低,只要堵塞到外來入州,好似州際公路做關卡(呢樣好易 個個州既州長話事同埋已經做緊)
澳洲都冇用口罩,但因為啲人聽話,停左省際出行,密度高地方唔出街你就有機搞掂,因為醫療系統冇打爆
美國好撚多 case 但有三十個州確診係五千樓下,當中十個係一千樓下,所以係由個啲地方開始重啟再推去大城市
支那人最多既地方就一定最爆
再講多啲,紐約州長一樣俾好多人狂屌
https://www.forbes.com/sites/sergeiklebnikov/2020/03/28/cuomo-new-york-quarantine-would-be-federal-declaration-of-war/

佢自己個州最大獲,佢一直唔肯幫其他州擋而係日日屌侵,啲紐約啦啦隊又幫手,結果佢自己跟本就搞唔掂
試諗下如果三月底佢 quaratine new york state, 而家個結果會唔會有分別
日本傳媒報道,首相安倍晉三有意將「緊急事態宣言」實施對象從目前的7都府縣,擴大到全日本47都道府縣,實施時間同樣到5月6日為止。在安倍宣佈前,將先舉行專家組成的委員會,諮詢專家們是否應將全境納入「緊急事態宣言」。

佢地最怕死,咁撚辛苦去到外國佢地好珍惜條命,出街用口罩衣手套既就係佢地
所以 sydney 有一個叫 chatawood 地方,特別少 case 因為九成唐人
相反最仆街係廿幾歲個班,屌撚死晒佢地
自己個州死成萬人先叫人戴口罩
班左媒hype up到佢國家英雄咁
係美國人覺得死幾萬唔算多定純粹佢地on9
比利時
34,809+1,236
4,857 +417
單日死亡人數第二高...
比利時
人口得千一萬,計比例其實同多佢幾倍人口意大利、西班牙冇分別,確診同死亡人數同樣慘烈!
2,097,xxx
好快又到另一個十萬
今個十萬好似比之前幾次快左...

嘔血 who奶共害死幾多人 你同我講做咗好嘢?
見到Israel第一 支那有頭10就知唔駛睇
坡猴

中位數:450
大:1.83
細:1.77
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞