【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區06

5001 回覆
35 Like 4 Dislike
佢尾斷話會好似登革熱咁二次感染
同埋二次感染會重症,證實咗?
台灣又+0
In Taiwan we trust
多21人康復
關鍵時刻聽下就好
CLS
全世界復工然黎再爆過
仲有人話疫情放緩
歐洲冇事
唔洗疫苗
同信who有咩分別
個個都想復工, 失業率直線上升
但未有一個確定時間幾時會真係會開放返
大家既目標只係咁
我見youtube d 片都有人戴口罩
係Michigan d 人偏偏唔理搞咩
又唔肯留係屋企
何晶:Good show
未有效疫苗根本唔可能全面復工復課,尤其是全球一體化,只要其中一個經濟大國仍然有確診人數,都唔可能恢復國際航運交通,所以仲有排搞,覺得而家只係開始,大把民生問題仲未浮現..
其實全面回復正常快快脆算啦 反正根本搞唔掂 得個拖字

死咪死 死都係啲老人家死先 本身都就香
如果中招死得去可能仲好,但死唔去入ICU轉個圈出返黎,肺部組織纖維化,功能剩三幾成,餘生已經生不如死...
直程放棄埋icu果班
想重啟經濟既國家都應該係諗果下死呢
佢唔係冇常識, 佢係同香港市民有仇, 想我哋死
德國 香港問題都縮咗 又賣裝俾popo
結果條肥婆係咪red object呢單嘢又冇咗件事
有D州份係可以部份復工既
只不過州政府真係要有隔離同防疫措施囉
同埋要叫人戴口罩
要知道復唔復工係州政府話事,即使trump話可以復工,個州政府唔撚比都可以唔洗番工,唔似支那個套由上而下既國家系統
你要明白呢啲國家行聯邦制
其實唔同州/省有唔同情況
即係好似澳洲咁,有啲會早過其他開番,因為有啲州冇野佢地可以自己宣佈
而聯邦就係出一個全國 guideline
所以啲人係度屌侵個時唔記得左人地有五十粒星係國旗,代表五十個州份。紐約你自己收咁多有病歐洲友冇人幫到你,佢真係想幫國家既就一早停左州際出行啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞