【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區06

5001 回覆
35 Like 4 Dislike
回力標呀巴打
非常同意
歐洲稍為放緩,trump話見頂,呢啲都係富裕的一群,令人憂慮的是,疫症正在貧窮的地區爆發
全部坐火箭
紐約係嘅,其他就唔知了,Texas同Florida我覺得遲早爆
Buy time , Flatten the curve

1, 等藥
2, 唔好令ICU超載

只要唔係51個州同時爆 美國Ok ge

學其他巴打講 落後國家麻煩d
希望落後國家可以拖到啲發達國家全部緩和曬之後先開始爆,咁發達國家就應該有餘力幫啲落後國家

Btw係50州希望佢過幾年會變52州啦,DC and Puerto Rico deserve it
巴基斯坦同支那係世交
支那人稱巴基斯坦做「巴鐵」
意思係「鐵一般既兄弟」
go 私家 or 公家?
Quito呀
Guayaquil喺正海皮梗係熱啦
武肺:講個笑話,我怕熱
厄瓜多爾o依家都係十零廿度。。。涼過香港

十零廿度
Quito呀
Guayaquil喺正海皮梗係熱啦

Quito同埋Guayaquil喺兩個世界

仲有要multiple factor先會有好效果
淨係靠熱嘅話只要逼沙甸魚都會1傳n

法國佬所在既馬賽,死亡率明顯低過其他人口密集地方,唔知佢地係咪每個省既方針都唔同
非洲及其餘pro支那國家,抵死有餘,滅族啦
我又唔會特別怪非洲同其他窮國嘅,始終佢哋急需錢去發展佢哋嘅國家,咁難得有個金主喺度亂咁灑幣,冇理由唔攞著數㗎

不過好似譚生咁樣奶共奶到害死曬全世界嗰啲就不了
其他因素不變,我估熱比唔熱好,但熱唔係大曬

袁國勇指出,夏天平均溫度上升至25度至30度,病毒活躍度會減低,人類免疫力提高,感染數目會減少;但當溫度升至34度以上,免疫系統會變弱,料疫情在冬天一定會再來,希望一兩年後有疫苗,紓緩疫情。
香港仲會大爆發 確診上到2000既話
我去維園裸跑
預埋我一齊裸跑
不過我預計香港仲會再爆
好多香港人當無晒事週街走
之前有研究提過馬賽以人均嚟講係全世界入面test人test得最多嘅地方(接近2.5%),不過而家應該畀某啲地方過咗了
睇過個港台一帶一路節目 其實有非洲人係唔鐘意支那
起步遲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞