【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區06

5001 回覆
35 Like 4 Dislike
復工就爆
唔復工就等經濟爆
意大利學南韓咪冇事囉 係要學支那預告封城,最後攪到大家都去四周逃走,又唔肯封人到番工既攪到瑞士都奶埋野
一開始南韓只封大邱,意粉又唔學
西班牙政府整係睇入院數
好似就快渴死,面前有杯毒酒咁

武肺:
意大利差唔多了,都努力左成2-3個月
如果全世界開始100%戴口罩而令武漢肺炎停止傳播
香港就係全民口罩而令病毒傳播唔到最重要既研究地點
基本上所有研究都會搵香港例子話口罩有用
將來全世界抗疫成功即係香港救咗全世界
國際戰線必定有幫助

The Real Reason to Wear a Mask
https://www.theatlantic.com/health/archive/2020/04/dont-wear-mask-yourself/610336/
瑞得西韋flops in first trial
唔好FF了,而家都仲未encourage全世界戴口罩,唔會停
而且以而家既口罩產量點都冇可能全世界都戴到口罩
不意外
戴布口罩都有用
唔好講全民醫用口罩啦,連布口罩啲契弟都唔肯叫人戴,講經咩
有on9白鬼話:如果大家都帶口罩 咪等如蒙面 如果有人犯罪 cctv 錄到都會認唔到人 會產生嚴重治安問題
影下旺角, 郊野公園人山人海既鏡頭比佢地睇
香港咁都唔爆, 口罩一定有用
叫班柒頭中左咪撚揾醫護
Onlun9
股價插緊
炒完
oh
Gilead spokesperson Amy Flood said the company believes “the post included inappropriate characterization of the study.” Because the study was stopped early because it had too few patients, she said, it cannot “enable statistically meaningful conclusions.” However, she said, “trends in the data suggest a potential benefit for remdesivir, particularly among patients treated early in disease.”

都仲有希望既,不過first trial係受中國提早End左個trial影響。希望其他trial report有好消息。
FUN FACT: vacuum bag個filtration rate 同surgical mask差唔多
聽講大邱都冇封
人用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞