【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區06

5001 回覆
35 Like 4 Dislike
台仔真係好撚慘

台灣口罩唔接受訂單,冇得出口,一定要同政府傾
1月尾2月頭近乎全世界都係咁諗至少Vox而家有出返片講coronavirus嘅危險性
Vox條片仲跟緊WHO啲數據
睇左好多美國新既片都話R0得2.5 同埋唔會aerosol傳染
咁Fox news夠係一月頭二月尾講架啦
依加FOX 仲日日屌爆WHO 連RTHK條interview都有用到
咁唔通又當佢地冇講過just a flu咩
明明係全美國(左右兩派加左右媒)都信錯WHO同中國 (Dr. Fauci講既)
其實冇辦法,暫時cho對coronavirus嘅研究應該都係最詳盡,其他國家d專家啲研究唔係唔夠data就係仲係初步階段過多一兩個禮拜啲國家專家嘅研究有進展嗰時應該就會好啲

不過我覺得呢啲片只要嚇到人唔敢出街其實已經算mission accomplish
其實係不過右派stubborn過左派,到而家仲有好多人信just a flu (michigan班protester)

Btw Dr. Fauci冇畀人炒真係太好喇
左派好濕尻 右派on99
左派拎住Fauci句push back做新聞都好撚仆街
michigan好好笑 大麻店照開其他唔比去
惠特梅爾上週延長禁足令到4月底,但批評者認為措施標準不一,有些規定顯然太過頭。最新發布的行政命令,從禁止居民串門子或使用汽艇,到禁止家具、園藝用品或油漆零售不一而足,但大麻商店卻維持開放
好明顯係因為大麻係必要產品

不過對部分需要止痛藥嘅人嚟講大麻的確係必要嘅
https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/coronavirus-uk-china-dominic-raab-huawei-business-a9469351.html?amp

Britain cannot go back to “business as usual” with China after the end of the coronavirus crisis, foreign secretary Dominic Raab has warned.
Mr Raab said the UK will want an international “deep dive” investigation into the causes of the pandemic and the reason why it was not stopped earlier.

He was speaking amid growing calls from Conservatives for a reset of the UK’s relationship with Beijing, with former Tory leader William Hague saying Britain needs to take a “tougher” line on issues like the involvement of Huawei in 5G telecoms networks in order to avoid becoming strategically dependent on the communist state.

藍韜文都要轉向聽住先
當成個國家9成國民都想問責中國作為一個外相敢唔敢亂黎
畀人鬧咗幾年終於識醒?
人一藍 __ __ __
芬蘭乜都話係侵唔岩(雖然侵係就係平庸同後知後覺)
確診人數破210萬後唔夠十個鐘就上到217.5萬,今個10萬特別快到!
因為法國
條八婆咀臉
舐共呀啦 抵歐洲爆到咁
所以話寧願台灣捐口罩俾英國,都唔好捐口罩俾支那坡浪費
左右都一撚樣
初期好多香港台灣人網上提晒班鬼仲屌返你轉頭
屌奶星如果美國唔係當初侵侵當選 肯反共
而家就係港台vs全世界
阿婆(希拉莉)其實係新自由主義者,佢一d都唔左
只係佢俾美國假左翼同美國wt有錢佬既拉票玩死左
[突發]吉利德藥廠通過臨床測試!
https://lih.kg/foDbfS

昨晚8點半到現在,感染和死亡已經是82k和9.7k,今天新高預定。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞