[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(11)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
呢排bns買左唔小野,我自己嘅數據係英國倉由入倉到入hk 倉用左11日,日本就2個星期多啲,美國無用
CLS
我澳洲都買緊野 入倉到預計到貨都11日
呢排都預佢遲
但玩USB線,LAN線,fuse之類真係
電線都仲可以接受到

玩得Weiss,dCS,MSB點都配返條Siltech
見到雙皇冠
銀彩算大路
玩到呢個level 真係好多古怪野出黎
印像比較深嘅係微粒子contact cleaner 油
諗起d牛肉粒
其實用新線定二手好?
二手可能唔洗煲
其實係唔係乜嘢都要煲
煲完同未煲主要有咩分別
https://www.audioreviews.org/yaxi-earpads-review/
睇完呢篇野手痕買左KSC75 + yaxi pad
加埋連運費三舊幾水
巴打平時係咪試曬啲combination
再試唔同歌 咁就玩一日
有一派係乜都要煲(好難想象點煲ear pad
我懶,所以唔係乜都煲
我淨煲以下項目:
1. headphone
2. 線

機就淨係試過煲Airist R2R dac,煲完都係失望,而家封係盒度

機我唔會特別煲,因為平時久唔久買下新野玩就要煲野,順手就會煲埋部機
同埋覺得煲機個改變唔大
特別係有d機例如THX AAA 789講明唔洗煲

煲headphone都唔一定會有改變,所以唔好迷信
但亦因為唔知新買headphone煲機有冇用,所我我通常都會煲

線就目前用過嘅線煲完都有唔同,所以會煲
好耐冇見clip on類headphone
又未到唔癲,機我都係恆常set好曬唔改(除非要駁SRM-D10),最多都係揀好headphone/iem 用唔同system聽
而家唔返office就玩少set機
有d掛住HD600
唔番office先要勤力啲set機
唔係成日流流長
sorry,相關語咗
我指office 套機
係屋企雖然多幾對headphone但少機
基本上office係我擺舊野地方
屋企太細放得少野
我連自己房都冇
如果想買個wireless headphone玩下有咩推介?
budget 2k-3k
想隔音好
有無grado撚
新grado 定老grado先

UK太大獲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞