[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(11)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
我試過換線
情況都係咁
插座中間個接點睇吓有冇爛
揾sony
ifi nano idsd black label應該夠力
如果係純amp仲有其他,portable dac amp呢個價選擇比較少
插電話jer仔唔係唔得,不過我未試到一隻啱聽
見到DMA HD600賣1880 值唔值得狗衝?
一直都聽開IEM 想試下新野
價係唔錯
巴打用咩推?
諗住繼續用手上部QPM推咋尼方面無咩研究
用平衡會穩陣d
如果你本身有4.4線,買個轉插就用得
當然m夾唔夾聲就要試過先知
本來諗住買660S,而家600呢個價又好吸引
新手入坑
有個問題想求救
我幾個月前喺drop買咗部O2 headphone amp同HD 6xx
最近買咗部dac
本來topping dx3pro 同d50s二揀一
最後揀咗d50s
本來諗住用電腦駁dac再駁O2出喇叭同HD 6xx
點知買咗返屋企setup嗰時先留意到O2後面得一組rca input無output
得前面有個output
搞到喇叭同HD 6xx無得時同插住O2
有無辦法可以解決?
你可以用 d50s -> 一對 rca Y split -> speaker amp + O2 RCA
e.g. https://www.amazon.com/AmazonBasics-1-Male-2-Female-RCA-Y-Adapter/dp/B01D5H8RE0
當然rca Y split自己買線做又得

唔用rca Y split,用個RCA switch又得
e.g.https://www.amazon.com/Sescom-SES-AUDIO-AB-Stereo-Audio-Switch/dp/B008BMLXAU?ref_=fsclp_pl_dp_11
不過用switch 就同一時間只可以出一套機
Kyle Bass: 英美將取消香港獨立關稅區地位
https://lih.kg/1958468

值得留意下
Iem嘅4.4線都岩用?
喺massdrop訂咗Topping DX3 Pro,但淨係得美國或者歐洲插頭可以揀,可唔可以用轉插頭或者自己搵15V 1A嘅火牛插
有人提議我買iFi iPower, 但係另外揞多450畀DX3 Pro又好似唔係好抵
正解:旅行轉插 or 反相轉插
當然係可以搵15V 1A火牛,topping仲有部線性牛
用線性電源係咪真係有提升
理論上有,實際有幾大分別就睇機
首先
要電源夠乾淨
如果拖板插埋電腦好似無得救
如果咁講,就要買埋隔離牛同再生電源
再好d就拉獨立電箱
搞再生電不如用鋰電
no, 要搬屋去用水電地方
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞