[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(11)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike

點壞法?
佢單元勁薄又冇咩地方洩壓,頭框又夾頭,大力少少戴佢都會壓到啲單元變型
我嗰副係單邊變曬型搞到大細聲
淘寶應該最快送到

之前睇過有間叫線尊嘅牌子好似唔錯
技術問題,rip
Audeze要搞封閉式冇計,如果本身係天鵝絨耳綿應該冇咁易壞
LCD 2C都好似係皮
一樣易壞?
而家天氣熱, 日常改用CL750
先明白咩叫煲耳仔
唔清楚,不過我副LCD X畀少少力都會有啲震膜擴張嘅聲,只能小心用

煲耐d冇咁刺耳

見到都驚
hifiman好在凈係做open back
咁hifiman可能用其他方法洩到壓,我就咁搵佢哋幾款都見個耳綿一係外皮內布,一係外皮內天鵝絨,唔會似audeze咁成舊係皮又用雙面膠紙痴住
你問我實話爽 我上一對係用咗幾年嘅sennheiser 650 慣咗佢個溫柔嘅bass依家好似兩個世界咁
青用邊個pad??
我用羊皮pad 貼耳啲 暖聲啲
Bass量較多 回彈反應稍慢
喺thomann訂咗RME ADI Dac+dt770 pro 平好多
但有排等 24號寄岀到而家
用緊電腦出Fiio K5 Pro
Budget 2-3k, 要隻低音潛D既有咩介紹
有玩開IEM, 未玩過大耳牛
Rip
Post主太不幸
買得水就要承擔風險㗎啦,仲要唔係兩個單元一對線一套殼嘅有線耳機
仲話鳩埋sony,講真我都有對wh1000xm3,上年3月買到依家都好好用
Monoprice THX AAA 887有冇師兄用緊
有埋DAC個隻
有無師兄解答到,用緊rme adi2 dac mk1,平時聽都係開-30至-32db, 見thx 789減成舊水有D心動,但係唔知無必要上amp上balance
依家啱聽咪唔需要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞