[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(11)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
解碼用 ifi idsd pro,加int204 依然可聽到更多訊號量,原本隻T1mk2聲悶變得活躍, 跟隻原裝開關電浮躁感唔耐聽,佢既定價同依然覺得太貴, 差2千夠買一部ps audio p3再電生。
DX3 PRO 個輸出抗阻好似話有10 ohms,爬下文有人話超過耳機抗阻嘅8/1會對響應頻率有影響,咁樣仲合唔合適畀64 ohms嘅k712使用?
DX3 PRO v2先啱
damping factor, 我覺得大過2都算可以接受,所以dx3 pro夾 712係ok
通常我會搵大過10,有人甚至覺得要大過100
咁如果damping factor太低會有啲咩情況發生?例如我隊個akg n40落去試下
個bass會有distortion
https://youtu.be/4VeAsxMAcTE
雖然呢條片講要200,不過係speaker
我覺得過2都ok
睇過個呢隻RCA switch amazon d review好似有d參差
有無好啲嘅RCA switch可以介紹?
我冇推薦,因為冇用過
去除做工因素,我覺得聲唔會有明顯差別
RCA switch 香港其實都有,百幾蚊有交易,深水埗排檔就搵到
唔係high tech 野
睇完覺得我冇發燒過
想講到而家都覺得電話推隻se215糊糊地聽得舒服,只有佢可以令我專心聽歌
$6k 以內嘅耳機有冇好介紹?用AK MK2
hd700 用平衝, d7200等等
Andromeda 或者 SE846 點睇
iem黎講Andromeda 同SE846 都幾多負評下
新版campfire好d
6k iem真係好多選擇下,ie800s好似都得
beyerdynamic xelento, t8ie評價唔錯
iex1如果搵到好價又得
太陽神鳥都唔錯
總之都要試機
D7200其實真係幾正,最換過條平衡線
iem買新不買舊唔同HP技術停滯
https://youtu.be/pg2sD8IjpRQ
好似用緊TAGO STUDIO 「T3-01」?
耳棉其實洗唔洗得
headband綿又得唔得
有皮個d未必得
hd6xx嗰隻
應該ok,怕甩色多d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞