[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(11)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
咁樣既話好似58x抵屌啲
唔洗加amp又平幾舊
睇review同6xx又唔係差得好多
6XX其實係650嘅特別版復刻版黎
可以出去試下650睇下岩唔岩心水

不過如果短時間內唔打算買AMP嘅話58X係岩你多啲
就我用HD600同HD58x比,HD58x音場窄d,高頻暗d,不過bass量多d
所以呢個係喜好問題
唔該晒巴打
最後決定都係58x
近期想買K701,有冇巴打知邊度有貨or邊間通利有? 上日本amazon睇全新品都要2萬yen
我最近都係見人收2手 or 水貨,要問通利邊度有
有部Sony zx2,推唔推得起amiron home?
要試下先知,amiron home唔係難推,不過唔清楚zx2夠唔夠力
夏天熱到依家唔想戴耳牛 除非開緊冷氣
me2
開放式好d
grado
HD800S

K1000更加唔熱
去咗jds lab 買rca cable
Ching 玩開Grado? sr60/80 改Pad抵唔抵玩定你有其他推介
有幾短?
15cm
呢個po啲人都幾友好下 以前耳機iem到成日開戰 依家唔知點

依加用左Philips 隻S2 差唔多兩年
有一隻m1st 不過m1st盲狙完麻麻地都少左用

想整多隻around 3000既開放式
S2係好襟聽 不過聽到悶悶地 由其係我用黑磚當dac推個陣
隻聲係真係唔識形容 普通到講唔出特點 就算較完eq都會覺得點解啲聲咁普通 唔明呢隻聲係咪叫淡
如果想換下口味有冇推薦

個人鐘意音場大小小既 不過細音場但有其他特色都可以講下 反正一隻又係試兩隻都係試
應該冇打算入dac/amp 都係會用黑磚推/直出
我都好耐冇入iem post,追唔切
呢度人少,開頭都有d激烈討論
可能始終耳牛d gear正路過iem,冇太多爭論野,有都係去到理論同學派分別,未必互相排斥

大音場就一定open back有優勢
比起m1st,有d人話CD900ST好聽d,雖然都係closed back
可以試下Philips X2hr,聽講X2個音場夠曬大
大音場仲有AKG,不過K7xx要比個amp推
senn記可以試下HD700,HD660s都得,不過senn記音場冇咁大
beyerdynamic dt990 pro都可以一試
繼續吹奏AR-H1 見到cas workshop賣三千八 btw單用黑磚推耳罩s我諗會難啲, 一嚟未必款款都有平衡, 二嚟有平衡都未必夠力 之前熊仔好似用AK Kann Cube 4.4推HD800s, 都仲有上升空間
fiio k5 pro 同dx 3 pro聲底上有咩分別?

通利已經無代理
請問Senn 既770, 880, 990, 1770, 1880, 1990 有咩進介/分別?

好亂 我以前有過880 32ohm, 好舒服

之後買左T1不過我個頭太大戴起上嚟頂頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞