[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(11)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
adi2 pro 定adi2 dac 我見佢有幾隻model
Pro有埋AD嗰part 我自己就係用緊純DAC姐 有需要用SDAT AES或者要錄音可以諗諗pro
GUSTARD DAC-A18
個價...
補link
http://www2.erji.net/forum.php?mod=viewthread&tid=2185463
唔熟呢個牌子,呢部感覺有d堆料?
邊度堆料?
dac chip電源個度
感覺好似d電腦底板講幾多相供電咁
實際上唔超頻冇分別

dap同枱機差好遠啦
入面個器材架好靚
W1000Z 個行貨價真係比較高,唔係太值得買...
adi 2都幾貴
量力而為
而家冇,將來可能有
想試下玩over ear,hd660 同z7m2 點樣揀?
或者有咩差唔多價位嘅選擇
係咪要買多部amp? 用緊sp2000
出去試
其他選擇:amiron home, HD700, HD6xx (HD650), K701, K7xx, D5200等等

sp2000有聲出唔係問題,有d難推headphone如K7xx就要amp
直推夾唔夾聲就視乎個別headphone,到時再加amp
邊度有多種類試?又係D記?
一間鋪應該試唔曬
Sony就到Sony store試
其他睇下熊仔、金聲
簡單講就係去旺角
Massdrop 個幾隻係咪冇地方有得試?
同原版嗰隻會唔會好大分別?
drop.com個d冇得試,同原版有小小調音分別,整體用原版足夠參考
今日出去試咗
但巴打你地講啲型號都冇得試
淨係試咗啲牌子
感覺比較鍾意senn記同akg 多啲

有牌子啱係好開始,咁就可以買一隻啱budget開始
見hd 58x/hd 6xx都唔錯
但就咁插desktop 3.5mm會唔會好難推
hd 58x就冇問題,易推
hd6xx都會夠聲
不過HD6xx都係比個amp佢好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞