[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(11)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
THX AAA 789 減到299USD已經好抵玩
唔知呢隻可以做到幾平呢

上drop成日見到依隻koss靜電耳機 個樣太特別
爬過文見你話過依隻幾正可以盲入 ching得閒既話可唔可以分享下有幾正
應該100至150 USD左右,否則唔夠吸引
如果係咁THX AAA 789就比較吸引,有balance
我冇入到,因為冇位擺
留返比有入巴打講多d(除咗練英文經歷

係上次PAF試過
同Stax比,我覺得暗d
不過呢個價錢要靜電headphone又要有質素,唔計2手,呢套抵玩
2手stax入門而家都唔止呢個價
Stax要呢個價入門應該要SRS002,並非headphone

當然靜電headphone本身要當相機咁保養,做好防塵防潮
否則有機會偏聲、出noise,甚至冇聲
所以多數headphone入門推薦我都唔會推esp95x
出咗去試T1 2nd 真係幾舒服幾正
又想問下amp 如果係用rca,要買條 3.5 轉 rca 線,依條線洗唔洗要啲咩要求
入門黎講冇乜要求,通常音響鋪入門線都係大約2百左右1.5米
我又唔想講到街邊檔雜牌用到就算,始終用T1 2nd都唔想太冇要求

用咗咩amp試?
試下其他牌子比較下先好
qed同inakustik入門線都唔錯
上網見到啲人話 schiit valhalla 2 同 T1 2nd 夾,但係T1 2nd amazon 仲未送到嚟
amazon而家係慢
唔止amazon,其他地方買野shipment都慢
巴打有冇聽過隻 Valhalla 2
呢隻嘢好多人都有whee whee聲
send送返去美國check佢又話聽唔到
我來回咗三次

可能係全世界搭過最多次飛機嘅靜電耳機
Power to drive demanding headphones with ease (Up to 2000 mW at 32 Ohms, 1000 mW at 16 Ohms, and 275 mW at 300 Ohms)

16 Ohms嘅情況下出嘅mW仲大過32 Ohms
應該打錯
btw 部one嘅sigle end睇落仲大力過789
好似幾正咁
仲有pre out
不睇comment似用class D,789係Class AB
當然而家class D都可以做得好聽
話說我部Sprout都係Class D
尋日去咗鴨記睇
問咗好多間地舖同檔口都話無
問咗d舖話無
自己揾又揾唔到
我懷疑自己係咪問得唔清楚

真係冇就Amazon 或淘寶
入面話$199 MSRP

好似唔太抵玩
O2 $99,好難贏到
拜耳官網t1 2nd b stock賣六百歐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞