[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(11)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
打錯左 我就係用緊x2
應該唔打算再入closed back
K7xx hd700 hd600s dt990pro mark低先
睇下遲啲會唔會出到去試
我係希望隻聲有啲變化先想入多隻換住聽
不過遲啲搞搞下可能又一set 簡單system
arh1 會唔會有得試?
呢個階段可能整隻耳罩算 暫時唔諗dac同amp
熊仔舖有
我用AKG K712pro 同 CA andromeda 2019 ver.
我覺得佢都唔錯
但用 andromeda 插 4.4 時唔播歌會有noise同埋有時有啲hiss
用火牛同無用比較起上黎,我聽唔出分別
佢推力唔算大,但一般耳機 (如 HD600, 650 etc)應該都無問題
我用K712 pro 要開 high gain 再將個knob 開到 11 點方向左右
fiio k5 pro出去試
d3x pro唔清楚香港代理有冇得試
T1校到盡都頂?
新手求推介

用緊嗰隻 xround aero壞咗嗰咪所以想換隻新嘅
入耳式用得唔舒服所以想換新嘢試試

想揾一隻ps4打機用到(有咪),出街聽歌又啱用嘅耳機 有線冇線都得只要打機冇delay
打機多數玩fps 聽歌多數聽metal
想要密閉式因為唔想嘈到人。同埋戴眼鏡,希望長戴兩三粒鐘都冇咁易耳仔痛。
budget預三千樓下

睇過hd5幾幾系列 同鐵三角 見都係聽音樂為主 冇講for打機啱用

跪求推介
cas workshop都好似有
平板的話仲有t60rp,唔洗3k
不過平板就唔易推
T60RP係我買完兩個月之後劈價劈到1480
11 點方向推得到其實都唔錯
好 睇吓有冇時間出旺角先
平板唔易推即係要整dac同amp...
暫時唔考慮住
第一次見xround aero用家入黎
closed back 聽metal呢個唔識添
鐵三角或者ok?

一般黎講headphone唔洗特別分打唔打機,鍾意都會用黎打機
除非你要玩FPS,咁就有d特別要求(不過我玩FPS都會間中用HD800s
FPS要closed back我諗都係gaming headphone 啱d,例如
GSP 600, ATH-G1WL, mmx 300等等
其實加部portable amp都得,唔係下下要好大部
黑磚冇line out
變咗電腦加amp啲聲又唔知會點

等熟beyerdynamic嘅巴打出手
你講個d都係beyerdynamic
頭大都要舒服,我諗HD800s會啱你
基本上冇lineout我照用phone out
好多時dap個d lineout其實都係phone out,所以冇分別

個人感覺只要入咗Sony 坑,唔易轉其他牌子
可能你電腦都要買電磁爐

咁廠方加個1字(e.g.,1770同770) 係 offical 點分?新款同舊款?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞