[耳機撚]召集大耳牛、枱式耳機系統用家(11)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
佢嘅意思係 如果你個mon有得hdmi出line out
可以插3.5mm入電腦再喺電腦播返出嚟
不過咁樣做可能有latency問題
再直接d,買個3 input 1 output RCA switch,加幾條街邊檔RCA線,加埋2百仲可能有找
其實dac唔係一個解決方法
各位巴打好。用開入耳想買返隻耳牛係屋企聽,試咗同中咗hd660s毒。
想問下單用cayin n6ii 4.4平衡去推夠唔夠力(話有300Ω負載)? 推demo機就都ok, 但真係唔知夠唔夠力煲隻新機。
屋企無位買枱amp, 所以想問下直推可唔可以先入手。唔該哂
煲機唔係通常用你平時聽嘅音量 再細聲啲嚟煲嘅咩
提返你唔好大大聲煲 一陣煲衰咗就大鑊
同埋其實660s唔算最難推嗰啲 試清楚鍾意就去啦
多謝回覆
因為我聽開所謂嘅煲機係要畀足夠嘅電壓個動圈去郁嘅。 所以我就唔肯定portable(唔計kann 同索6萬) 單機搞唔搞得掂隻耳牛。
部Q701比我粗口跌壞左一邊聲
有冇另一款below3000$推介? open / closed皆可
dac用緊N年前既audinst hud-mx1
音質雜食
應該係要足夠volume同時間
煲機講電壓唔實際,現實你唔會用電錶睇出緊幾多電壓,都係用耳聽有幾大聲為主
不過唔好迷信煲機,唔係部部機都會有明顯效果

枱amp黎講有好多size,因地制宜
主要視乎你budget
又或者加部portable amp當枱amp用又得

不過直推唔係錯事
咁就k701/k7xx啦,都係AKG, under 2k
k7xx有巴打反映唔易夾amp
當然你想試其他牌子又得,例如beyerdynamic, senn記等等
多謝哂巴打意見
巴打考唔考慮hd660s?
3000多少少
想問隻cd嘅邊咁樣會唔會影響聲?
同埋如果中間位有一點甩色又會點?
oh...
可能會有read error
ok
carousell有兩隻一樣cd 但一隻就咁樣 另一隻就中間有一點花到見底
廣東歌?
A river runs through it soundtrack
要特定版本?我見amazon有全新
普通就ok 我睇睇
同埋想問日本amazon係咪冇買滿幾多錢免運費?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞