Samsung Galaxy 集中討論區 (76) 淘汰4G手機的不是5G,而是120Hz 白卡任何淫勿入

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
有冇推介
又有個問題
我發現用1080P 開某D game 例如clash of clans 既時候會低清左好多
轉返2k 又無問題
我搞左一陣先發現係game optimizing service呢個package既問題
用adb shell係uninstall唔到 會自己彈返出黎
要裝package disabler pro for samsung先可以長期disable佢
然後就正常開到game
無人有呢個問題?
package disabler pro for samsung 呢個好好用 唔洗root就可以disable哂d bloatware同唔想要既service

RHINO 皮
我想知我開twitch app冇1080揀係咩原因
雖然我少睇TWITCH 但係我幫你研究下
呢個係個APP果面既問題 唔止一部機會有呢個問題
有個Workaround就係:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.github.exact7.xtra&hl=en
可以睇到1080p60fps
好似好正
手感如何
Solidsuit本身比起原裝個殼厚幾多
梗係正

個套厚度大約12.72mm , 邊厚就大約3.25mm
如果s20都有得送 我就好有興趣😖
用開大機想換番細機
本來諗着過多幾個月先買 S20 送俾人,可能依家要提早買了。

不過可能遲多幾個月唔只平1千。

可惜我clubs無email收倒🤣繼續用xs max la
聽聞待機倒水,唔知係咪真。
其實 S20 Ultra 待機算唔算慳電,00:00 - 06:30 跌咗 2%
今日七點九開始無叉電

S20 Ultra

到依家 88%。

出門口聽歌聽咗半個鐘

NOW 新聞 - 15分鐘

不過返工我唔係咁多要用電話玩,乜都電腦做多。
BTW 轉咗 96Hz 大半日,好似係慳電咗少少,但係碌上碌落都係好似唔夠 120Hz 流暢
幾錢呀 清
台灣官網買,個套HKD250, 另加運費(Fedex)HKD77. Fedex 幾快手,一日就送到
哦, 有得轉96hz?
adb command 早幾頁有
而家有新方法,見 #870
詳細!thanks!

螢幕比例我都一樣鐘意舊款多d,反而雙卡/sd 二揀一我接受到…不過128GB太細實在
請問96Hz用唔用到落2k mode?
新野? 我月頭收到啲咁既電話都無彈出來
3揀2都算 淨係比128版本真係有D百思不得其解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞