Samsung Galaxy 集中討論區 (76) 淘汰4G手機的不是5G,而是120Hz 白卡任何淫勿入

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
會員折左幾錢?
用返galaxy store ACR
一開個buds個右耳就壞既

犀牛套未到
入手兩個機套用住先
唔洗屌
我就係例子
11 pro 轉s20 ultra
依家11 pro 做咗work phone
原價$380, 折左$304
有冇人知samsung官方可唔可以淨係換螢幕塊玻璃 網上問佢個cs又答埋啲模稜兩可嘅答案 出面都有得淨係換玻璃 千零蚊搞掂 唔想交成二千幾蚊會費連埋塊液精換
大家12G ram會有約多剩?

訂咗呢個case, 好薄好正
裝左殼都仲突個cam出黎
不了
S10+個陣有買 一跌崩尻左
唔突出嚟就成部機勁厚
再厚多啲
我iphone 都有用過
都係一跌就崩咗
不過貪佢好揸手好手感

是未正常?
快d拎上三星換,我上年試過壞buds,換過一對新既比我
聽日就攞上去換
推下
直接行入去咪有囉
點解會買到 冇畀人當水魚咩
有啲清咗又自己開返 我ram都係咁上下
其實小弟有做過手機公司經驗
大概都識點CHECK機
加上有返咁上下身型, 佢地幾個STAFF都應該唔會想靠兇黎拋我

題外話 部台機單仲要係即日,冇撚得輸
本身預左會輸七日
【場料】疫市奇跡 黑魂版 S20 Ultra 炒上 $12,000

識揀就要揀黑色 !

隨著香港的 5G 網絡將會在 4 月 1 日正式開通,無論手機品牌還是電訊商都已經嚴陣以待 ! 而在首批 5G 手機當中,最吸引當然是相機有 1 億像素,可以拍到 8K 影片的 Samsung Galaxy S20 Ultra 啦 !

三款新機於上星期正式抵港,其中 S20 為 12GB RAM+128GB ROM 版本,備有宇宙灰與炫粉紅兩色,定價$6,998;S20+同樣為 12GB RAM+128GB ROM的配搭,具備宇宙灰、宇宙黑及炫粉藍三色,定價$7,998;最高階的 S20 Ultra 則備有12GB RAM+256GB ROM 與 16GB RAM+512GB ROM 兩個版本,顏色方面有宇宙灰及宇宙黑兩款,定價分別為 $9,998及$10,998。

不過講到 S20 Ultra,就要提提它的黑色版本,事關黑色原來是最搶手的顏色,目前已經炒到上$12,000高位,可說是「疫市奇跡」,S20 Ultra 用上Snapdragon 865 處理器,安兔兔測試有接近55萬分,而拍攝功能更是最大特色,擁有四主鏡頭設計,分別是 1.08 億像素標準、1,200 萬像素超廣角、4,800 萬像素遠攝及景深鏡頭,而前置鏡頭則為 4,000萬像素,其中標準及遠攝鏡頭均支援光學防震功能。手機除提供傳統的拍攝功能外,更加入8K 解像度影片攝錄,以及同時間以不同鏡頭拍攝 10 張相片與 4 段影片的一攝多拍功能等。

https://www.pcmarket.com.hk/2020/03/27/%E3%80%90%E5%A0%B4%E6%96%99%E3%80%91%E7%96%AB%E5%B8%82%E5%A5%87%E8%B7%A1-%E9%BB%91%E9%AD%82%E7%89%88-s20-ultra-%E7%82%92%E4%B8%8A-12000/

肯定係呢度啲三星打手寫嘅。
我好撚無骨氣一路屌一路買左 個指紋真係好過S10 好撚多倍
用左一日部新機發現好似吹大左
用左apple幾年唔係幾慣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞