Samsung Galaxy 集中討論區 (76) 淘汰4G手機的不是5G,而是120Hz 白卡任何淫勿入

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
真咩 真係覺得120唔夠用1日
有冇人試咗
係咪要連屎眼都畫埋出黎先明 同樣操作耗電多差唔多1倍
明點解不安未
試咗
其實 96Hz 同 120Hz 嘅耗電量應該唔係差好遠啫
s20u 拍片zoom 到幾多倍? 係咪無100倍
其實好多中國評測都做得唔錯 好似呢個周子煜我就有睇開 人氣唔高但做評測唔錯
感覺同120既分別大唔大
電就等你報告
https://m.ringhk.com/news2a.php?id=20113

最新推出的 S20 Ultra 除了配備支援 100 倍變焦拍攝的一億像素鏡頭之外,同時在拍攝方面也加入了不少新功能。
不過 S10、Note 10 用家就唔使羨慕,因為 Samsung 已確認會在即將推出的 OneUI 2.1 更新當中,除了更新介面設計之外,也會為 S10、Note 10 系列加入 S20 的拍攝新功能,包括:

.一攝多拍
.升級版夜拍模式
.夜間縮時錄影
.自訂濾鏡
.專業影片拍攝模式
.自拍鏡頭支援 4K/60fps影片拍攝
.支援 Clean View 及快速裁切的新版本相簿
.快速分享(Quick Share)、音樂分享(Music Share)

現時 Samsung 已經開始在各地推出 OneUI 2.1 更新,而首批獲得更新的手機就是德國的 S10+。各位 S10、Note 10 用家記得留意了!
S20 藍牙播歌好細聲
今日先去完影相
的確用落120hz 20+比s10+食電
但我覺得接受到,日常生活經常有電叉,而且今代快充快過上代,120hz既體驗絕對可以彌補呢方面
視覺上分別唔大,電量就未知
啱啱收左隻buds+,左邊耳完全無反應,係咪有野要開?定係已經壞左
好似話係用電腦程式打電話 所以見到 +852 字頭嘅全部都唔聽
Hiya定騰迅? 886以外全部認定海外好正常。根本就係騰迅提供識別資料庫。

另外電話詐騙集團好多的來自台灣…
各位師兄,三部s20點選擇好?
Co值方面點睇?
個人覺得s20+ cp最高
手感好 不過可惜得128gb
s20 ultra 雖然mon大
但係對比起s20同s20+太厚
20u個相機對焦真心有d差
20+ 冇呢個問題
同個相機影出黎都唔會差好多
如果鍾意細d 可以單手操作 s20都好
而且又平d
有冇喺CSL出機嘅ching仲未攞到buds+?
粉紅/細機 -> s20
粉藍/大mon/多500電 -> s20+
願意做白老鼠/錢太多 -> s20 ultra
cp值最高 s20+
s20 & s20+ camera test result 近乎一樣
https://youtu.be/mzCNc0Gbnnw
用得120hz就預左食電d架啦唔通一樣咩
你咪繼續不安囉
的確係
特別係有時大陸d評測會科普埋技術細節,品牌定位等等
通常比起外國果d深入好多
外國果d好多只配叫hands on
唔係盲撐,盲踩定咩
大陸同外國既都有睇開,2種feel黎
不安咪轉番做60hz囉
係都要係度搵認同感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞