Samsung Galaxy 集中討論區 (76) 淘汰4G手機的不是5G,而是120Hz 白卡任何淫勿入

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
我都係咁話,買貴機就係想功能多,效果靚

不過S20U原來pro mode無得用108MP真係可惜
但佢個10X又幾好玩
到底佢影夜景個時間倒數點架?

係曝光秒數定係只係為吸光去計?

影出嚟睇相資料又好似唔係咁多秒嘅。

明明倒收十秒,睇 EXIF 只係 1/4 秒。
點解呢排三星post咁多癲佬

心思思想iphone 11pro 轉s20+ 求屌醒
Sony post一樣有
1/4 x10s合相
夜景mode係方便user用的功能,咩都唔諗比AI決定
我覺得佢個夜景mode你當AI 加其他技術後期加工出黎
唔好當係pro mode 手動一樣既野

我反而想加返20U 既pro mode 可選擇出108MP相,
而20+ pro mode 可選主鏡或用tele 64MP直出, 應該到時會好多人會有興趣
想被屌醒去番iOS 圍爐區好啲
雙修咪得
本身雙修緊
私人iphone
做野note10+
note10去換s20
有新緊係用新
咁又唔會 太鍾意note10+個設計
發佈第一日就勁鍾意
對上一次咁鍾意個設計已經係iphone4嗰陣
啲評價好多係間舖自己造馬㗎喎,price大把黑店要小心
數下幾多黑心先得㗎
其實係類似HDR疊相嘅原理,佢係10秒內影好多張唔同曝光值嘅相,然後合埋一齊成為一張光位暗位曝光平均嘅相,所以張相唔係真係曝光10秒
我呢? 對住我你法唔到惡
點解依家咁懶唔想手動,咪就係因為之前用咗 iPhone 囉。

無手動 / 無夜景 mode。

使成百蚊買完 app,買完個 app 仲要話因為我部機太新,未 support 呀!

到 Support 就覺得啲效果比我預期中差,仲衰過之前用咗成年嘅 LG V20。

WTF
到底我影咗乜?
What the Foto??
但我隻手要 HOLD 十秒。。。

樓主借個位黎pin可以嗎

要人要錢要資源!線下文宣全港大行動 重建文宣網絡
https://lih.kg/fjiGAS
就算夜景mode都離唔開 pro mode 手動果幾樣野,
除非有咩新技術凸破,
影夜景一係hold機一係自動mode由佢算
真 好鬼好摸
pro mode 好似唔疊相 手持應該做唔到 night mode 咁
啲水凝貼完全冇得比 勁痴手
應該冇吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞