Samsung Galaxy 集中討論區 (76) 淘汰4G手機的不是5G,而是120Hz 白卡任何淫勿入

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
幾百就唔太值了。。你話幾十至1百都還可以接受
幾百就唔太值了。。你話幾十至1百都還可以接受
之前d電話我有時唔覺意一跌個玻璃貼就裂。。咁換法就pk了。。
菲林貼係咪同水凝貼差唔多?
有冇link?
嘩!又一次唔知做過乜食容量啦。買三星機真係多麻撚煩嘢,有時仲會中有個download箭咀暗蝶下載app
唔貼link了。。你上淘佬打s20菲林膜/貼就搵到。。我買果間叫維樂卡

水凝貼係咪=以前普通果d膠貼?

佢呢隻菲林貼質地唔同普通果d膠貼。似係厚少少同硬身少少。。但表面又比普通膠貼軟(因為指界大力刮會有刮痕。。但用落質感似原裝果張
如果你成日跌電話, 就唔值了

如果少跌, 就非常推薦, 我XPERIA 1開頭都係淘寶玻璃貼, UV貼又怕膠水又難貼得好而又冇塵, 普通玻璃貼又冇全覆蓋, 有色玻璃貼又會覆蓋到少少顯示範圍, 最後都係貼TRISKIN
咩係菲林貼? 硬面水凝貼?
其實最好係原裝果張
做咩咁快換
呵呵呵!真係好煩
你個白痴仔就去買Triskin
早2日有fd叫我玩cod。。一插個食雞神器入去就成塊貼曉起左。。。因為s20u厚過舊機。。。唉。。
水凝貼=包書膠質地既絕手膠貼
咁呢隻菲林貼就唔係了。。因為佢唔使落膠水同水就直接貼。。同埋表面摸落間乎係玻璃貼膠貼中間。。
傳聞話s10+跟機用果隻就係菲林貼。。。
乜撚野菲林貼?幾時出埋乳貼啊 亂鳩咁講
傳聞叫乳貼,問你老母係唔撚係
有無師兄裸跑緊?
原裝貼已花 想唔用 裸跑 佢個mon易唔易花?
據悉,Samsung Galaxy S10 的保護膜不是日常常見的 PP、PVC、PET等材質膜,而是比較昂貴的 UV 菲林保護膜,帶有疏油層。此外,這種膜還能在保護顯示屏不受劃傷的同時,不影響超聲波指紋識別。

在市面上,這種膜的成本在5.7美元(約合港幣44元)左右,如果用戶單買會更貴。目前Samsung Galaxy S10 的原廠保護膜亞馬遜美國售價約157港元,加上運費和關稅一張膜一共得217港元,不得不說,現在撕一張Samsung手機自帶保護膜的成本實在是太高了。
邊度有現貨買到
你個白卡佬用過未先? 未就收聲啦~
仲靚過市面賣嘅mon貼
早幾日去咗誠哥個度試機

s9+ 1x

s20+ 1x

s20 ultra 1x

s9+ 10x

s20+ 10x

s20 ultra 10x

s20+ 30x

s20 ultra 30x

s20 ultra 100x

感覺上對相機唔係要求好大嘅話,s9+都夠做
s20 ultra係20x變焦方面明顯好過s20+,但個100x變焦拎黎自high下就ok嘅,實際用嘅話唔搵野hold住部機張相好易炒
上兩年用過啦!好多人都知呢個牌子貼好易爆。我都中過招以後都唔會再買佢,又貴
唔使理佢啦。。可能佢呢d網上串7柒柒周圍聊事鬥非既現實係條死毒撚冇人理。。先會係網上惹人關注。。
我XPERIA 1用左TRISKIN 9個月又唔見我爆, 睇人點用架姐

真係咁差一早摺左啦
30x已經唔係好得
點解唔做個比屎為強嘅光學超過10x
4x光都唔俾人用#hehe
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞