Samsung Galaxy 集中討論區 (76) 淘汰4G手機的不是5G,而是120Hz 白卡任何淫勿入

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
單手拎機最好,但係其實唔差得太遠
PPS 就係可以由部機自定差電嘅電壓
基本上係 0.1V 都可以部機自定
S20 真係差緊嘅時候都唔係用 9.0V
例如我 79% 電嘅時候
部機係 Draw 緊 9.33V 2.1A 20W 左右
總之 Support PPS 9V Upto 3A 嘅
9成9 Support Samsung 嘅 25W Fast Charging
試左下 又真係效果幾好 可能佢係平面 反應真係冇之前D凹位手機咁好
原來係咁 GOOGLE下發現PPS PD同QC都包
即係我可以再冇腦D
只要睇PPS 幾多W MAX 就可以當佢支持到幾多W以下叉電既手機

不過PPS叉緊既時間 3星手機會唔會SHOW Fast Charging呢?我買左之後試完上黎報告
有冇人用緊supcase啲殼 個手感好正
s10+一充電就lag機係咁重開機 有無人再同樣問題
話咗三星機一年倒就問題多多
s20 表示
行山
忠痕
揸打
東亞
dbs
payme
全部用到
uv貼先要落膠水
Note10+ 好用呀
電量都好夠用
同iphone比 流暢度係差小小 但又唔係真係好大分別
唯一大分別我覺得係apps既quality 同ios仲係有幾大分別 不過啲大apps好多都支援晒兩邊
不過用開an機呢part都唔會係問題
只係錢問題

利申雙修
電量又無咩人話有好大問題,
反而d人爭論開定唔開120hz
有冇人用緊s20?個用電量如何?
匯豐?
開左返唔到轉頭
點出淨機最抵?
有無邊間細鋪行貨可信
正式裸跑了
尋晚唔小心起咗少少隻角
索性成塊搣走直接裸跑
note 10+好似無120hz
但聽人講s20+開左又倒水咁款
所以先考慮note10+
一樣啦, 私人ios 做野an
網上有人test過25W嘅充電規範會鬆啲,基本上有9V @3A嘅pps profile就多數可以全速
但45W就唔得,一定要support 11V @4.05A嘅pps先得,其他profile會一律跌返落去25W
不過三星暫時都係得Note 10+同S20 Ultra有得用45W快叉,如果係呢2部機嘅用家又想出街都用到45W就直接買Elecjet 20000mah嗰款唔使諗,但記得配多條可以食5A嘅c to c線
11pro 粒電好好好好多 唔好 係都雙修
不如嘗試下 Android Phone + iPad Pro?
用緊s10 ,note 10 秒解,每一隻手指入兩次快好多
可能我唔搞錯個名

應該係要落膠水再加膜上去,仲要曬燈嗰款貼囉。

唔知叫乜名啦。
我覺得女仔就啱啱好,男仔就嫌細得滯。

佢比 iPhone 11 pro 長 6mm 左右。

屏幕就相對 S20 大好多。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞