(甜)大學五件事:住hall、拍拖、上莊、扑嘢、隊草

1001 回覆
444 Like 34 Dislike
好開心可以寫到大家嘅心聲
身邊都有好多呢種故事,
最重要係要明白自己心入面真正想要咩
但大家愛大家唔係咁易遇到。
要知道世界咁大,時間咁長,
遇到相愛嘅人機率有幾高呢?
但往往有好多相愛嘅情侶,
拍拖耐咗,時間沖淡咗幸福感,
就會忘記咗自己係幾幸運先遇到對方,
變得唔識珍惜對方,
所以話,時間係愛情最大嘅敵人

甜文
比一個自己唔愛嘅人愛住真係好辛苦 仲辛苦過愛一個唔愛自己嘅人
十卜
咁係點分愛同感謝... 好感謝一個人甚至當咗佢係家人一樣咁親 都唔會捨得傷害佢 但巳經冇晒心跳嘅感覺 算唔算係愛
所以真正體會過嘅人未必會再揀「愛我嘅人」
好多嘢要真正試過先會明
愛有份好多種,唔捨得傷害佢只係門檻。
愛耐咗變咗親情好正常,
因為愛情嘅最終都係變成夫妻,家人。
但重點係你係咪確保你對其他人都唔會再有心跳嘅感覺?
你仲會唔會掛住佢?
見佢會唔會變咗例行公事?
對佢好係真係想佢開心定只係覺得自己應該咁樣做?
呢啲都可以反省你係咪愛佢嘅問題。
所以最後 我都選擇咗主動講分手
你好叻
好多人都做唔到
你做出咗一個對佢對你都好嘅選擇
主要因為係我過唔到自己良心嗰關 而且又唔想浪費人哋時間

我問過自己好多次會唔會後悔 confirmed 應該唔會

分咗手 係會鬆咗一口氣
睇你篇文 真係好身同感受 好有回憶
鬆咗一口氣係真!
覺得一件拖咗好耐嘅事終於解決咗
以為自己會掛住,但原來冇
我同Ray分咗手。

起初佢有挽留我,完全放低身段,哀求我同佢復合。

佢講咗好多我地開心嘅回憶出嚟,

一齊睇迪士尼嘅煙花、一齊去日本旅行着和服、一齊為宿舍添置家具

仲講咗好多我曾因為年少輕狂而許下嘅承諾,

呢種攻勢,令我都差一啲心軟。

但我知道為咗大家好,唔應該再拖落去,

我已經浪費咗佢夠多時間。

「你值得更好。」

覆完呢句我就徹底block咗佢。

啲人成日話呢一句係bullshit,

話講呢句咪又係即係唔愛。

冇錯,我唔愛,

但其實我係真心既,

真心希望佢搵到更好嘅人,

真心覺得比起唔愛佢嘅我,佢可以搵到一個珍惜佢嘅人

佢,真係值得更好。

可能佢會需要好多時間去move on,

但總比將時間倒入我呢個無底深淵更好。

至此之後,我地就冇再聯繫。

雖然我聽聞佢為咗我夜夜買醉,

但我依然冇作為,因為我知道冇作為已經係做好嘅作為,

我隨意嘅一句關心,只會又再勾起佢嘅希望,

令佢再一次沉淪。

所以就讓我做一個絕情嘅女人,

呢樣係我可以最後為佢做嘅一件事。

分手以後,我雖然鬆咗一口氣,

但偶爾風急嘅晚上,我都會唔習慣枕邊少咗一個人。

我會坐係床上,望住出面嘅月亮諗從前,以消磨寂寞感。

因為冇耐之後,我枕邊多咗第二個人。

(sorry唔係好舒服寫唔到,下篇長啲補償大家啦~)
每日一推~ 好彩等到文
留名睇cherry成功破處
Lm
Cherry幾時先比人屌呀
應該今晚或者聽晚!
追實
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞