(甜)大學五件事:住hall、拍拖、上莊、扑嘢、隊草

1001 回覆
444 Like 34 Dislike
文阿:(
隔幾日先返嚟睇係啱的
我地第一隻房game就係「never ever」,呢隻game有好多名,都有人叫佢做「收手指」。

玩法就係每人首先舉起五隻手指,之後輪流提出一件自己有做過或者冇做過嘅事,要同提出者相反嘅人就要收埋一隻手指,但如果全部人都有或者冇做過,就係提出者收埋一隻手指,最先收晒五隻手指嘅人就輸。

今次依舊由肥May帶頭:「我試過打野戰。」

「即係冇打過野戰嘅人收手指。」我提醒大家,幫大家熟悉下玩法。

我發現肥May嘅唯一作用似乎就係係夜晚講啲爆嘅事跡出嚟炒下氣氛。

我留意下四周,發現真係有幾個仔女冇收手指,其中有玩得比較放嘅組仔Ben、拍咗四年長拖嘅Johnny、淫娃Lily同…Venus!!!

我首先係覺得好驚訝,但轉念一諗Venus呢種咁outgoing嘅女仔,肯同男朋友打野戰其實唔出奇。

之後到Ben,相信佢所講嘅嘢都一定會好爆,「我試過奶男人屎眼。」

WTFFFFFFF,全場即刻起哄!

「等等先!除咗啊Ben,有冇人試過奶男人屎眼?」我出嚟帶領方向

「拿,冇喎Ben,所以你要收一隻手指啦。」

「下,咁玩㗎咩。」

「好,你第一次玩唔緊要,今次當無數,但你就同大家分享下呢件事係點發生既,好唔好先?」

其實不由得佢拒絕,因為其他omate已經起晒哄,而且有咗琴晚嘅根底,大家都放咗好多,我都相信咁玩得嘅Ben都一定會分享。

「唉,好啦我講啦。冇啊就係同班兄弟book咗間酒店房一齊劈酒,諗住醉咗都可以即刻訓。咁我有名叫『土瓜灣酒筲箕』,佢地係咁挑我機,我梗係應戰啦。屌!點知飲到斷哂片!第二朝佢地同我講,佢地講笑叫我奶第二個醉咗嘅frd嘅屎眼,點知我地兩個又真係一個除褲一個奶。嘩屌我聽完即刻衝咗去廁所嘔,依家屌女都唔敢望到佢地屎眼,一望到就會諗起件事即刻軟晒。」

Ben嘅事跡令我地個個笑到仆街,多得佢,大家後面嘅分享都自在咗好多,亦都會講一啲自己嘅私事,

的確既,係「奶男人屎眼」呢件事面前,都冇咩唔可以分享了。

或者係因為佢連呢件事都夠膽講出嚟,大家都樂意分享一啲事去娛樂其他人。

就連A0嘅肥婆Cat都會講自己試過lam自己lin頭,大家都玩得好放。

輪到Venus,其實我唔太希望佢講啲太爆嘅嘢,始終我聽到都會有啲唔舒服。

「我食過幾次事後丸。」

聽到個下我個心真係痛咗痛,事後丸係好傷一個女仔嘅身,佢竟然仲要食咗幾次。

Venus係大家追問之下講出咗食嘅原因,原來佢男朋友好唔鍾意戴套,所以佢地一直都係安全期外射就算,但有時佢男朋友抆唔切出嚟中出咗就會叫佢食事後。

大家紛紛批評佢男朋友,亦係咁同佢講佢地咁樣好危險好易中,

「我都知咁樣對身體唔好,但我愛佢啊嘛,個陣諗得簡單,想佢開心舒服,不過依家冇啦。」Venus咁答。

「癡撚線!」我忍唔住講咗出口,一個咁好嘅女仔偏偏佢男朋友就唔愛惜,我覺得好氣憤,佢呢種女仔,應該俾男朋友寵到上天花板先岩,但佢男朋友就唔顧佢身體未來同後果,因為自己一己私慾就中出。

但令我最氣憤嘅係呢啲咁嘅自私賤男,偏偏就可以得到Venus嘅愛。

同時我又有幾分傷感,聽到Venus咁坦言咁表達對男朋友嘅愛意,佢咁愛佢男朋友,佢地嘈交都應該好快好返。

我仲以為,自己會有機會添…
兩日一篇㗎 唔好隔太耐啦多啲幫手入嚟推下啦
大家千奇唔好覺得太誇張,
Ben嘅奶屎眼事跡同Venus嘅只安全期體外避孕法我都真係係ocamp嘅夜晚聽返嚟既
Venus仲要年幾兩年都冇中過。
Ocamp同大學嘅事,係冇底線地誇張既。
-
大家有感想都可以講下分享下
冇都可以幫手推下
你地嘅留言同正評係我寫作嘅動力嚟㗎
唔止㗎,Venus條仔仲出軌
On9仔先會爆哂自己啲嘢出嚟
實俾人周圍唱
Venus 對佢男朋友好似我對我個ex咁 覺得咩都就哂佢佢就會愛我多啲 搞到冇咗自己
唔爆邊有花生食
好正 努力追緊po
文呢
輕輕一推
上咗癮
Btw食事後丸真係好傷,唔建議食
推一推 好好睇
有文乎?
今晚有
唔知最後會唔會中出被飛呢
等緊啦
Ocamp淨返一日,但我冇再同Venus有咩特別交流。

雖然佢都會行去我隔離撩下我講嘢,但我都再冇以前咁熱情咁覆佢。

可能係原本以為自己有機會,到發現佢好愛佢男朋友,之間嘅心理落差太大,內心唔係太接受到,

甚至會偏激啲諗,佢一個有男朋友嘅女仔,仲四處撩人講嘢,到處俾希望人,對呢件事有啲反感,以致於冇話太想理佢。

話咁快呢個ocamp就結束咗,

而我對於Venus嘅最後印象就係「龜背紙」上:「多謝組爸」嘅字句,同幾個笑哈哈嘅emoji。

完咗Ocamp之後我同佢就再冇聯繫,而我都投入去參加另一個ocamp。

係大學呢個花花世界,你會遇到好多人,即使一齊玩過3日2夜,但都有可能往後幾年就冇再係學校見到呢個人。

係大學呢個話大唔大,話細唔細嘅地方,撞到一個你想見嘅舊人都唔係咁簡單。再加上唔同新面孔嘅洗禮,一啲只有數面之緣嘅人,就會徹徹底底成為你人生嘅過客。

兩、三年後,即使你地係校院相遇,四目交投,你都會選擇移開視線,因為原來你連佢個名都記唔起。

我曾經以為我同「藍桂坊」嘅呢班組仔女都會咁,因為今個camp都唔係話特別好玩。

更何況我作為組爸只係一個帶佢地行入大學世界嘅角色,佢地有咗自己嘅圈子後,就唔會再需要我,而我可以帶俾佢地嘅,都只有個3日2夜嘅快樂。

但有啲事依然要做足,我係group到約大家食開sem飯,但內心就暗暗期待大家唔係留名參加,

老實講,我自己對於今個camp都冇咩歸屬感,同組仔女又冇特別frd,又冇感興趣嘅對象,呢種應酬式仲要帶住大家話題嘅開sem飯,我都冇話好想參加。

但點知…差唔多全組都留哂名,連肥May都有留。

睇嚟今次都走唔甩了。

其實開sem飯都冇咩特別,不外乎係傾下大家開學點,習唔習慣之類。之後再抽下開sem利是,聽下抽到$5.3同$15.3嘅人哀號。

但由於食餐飯就散好似太冇意義,所以肥may呢個老手就話帶大家去酒吧飲下酒。

好彩,識玩嘅人都唔少,我、肥May、Lily同Ben教其他BB雞玩酒game,

Venus坐係我隔離,但少有地,佢唔係專心地聽我地講解,反而自己不斷咁飲酒,

我見佢每啖都細細啖,唔多又唔快,我就冇阻止佢,繼續教其他仔女猜枚。

點知咁就出事啦,見到佢飲咗2,3杯,我就開始stop佢,要佢慢慢飲,

可能佢真係唔太飲得,飲咗2,3杯就開始追酒飲,就算我拎走佢隻杯,佢都會搶其他人嘅酒杯,

而我唯有唔同班仔女玩,㩒住佢兩隻手,唔俾佢再掂酒。

但㩒住佢隻手反而令佢情緒更唔冷靜,佢一下撲係我懷抱入面,之後就直接攬住我喊。

我見到呢個情況,心諗應該又係關佢條仔事,諗起佢唔想俾其他人知佢喊,我就拉咗佢出酒吧。

係酒吧出面,佢依然係喊個不停,9月嘅晚風有啲涼,Venus又着得好單薄,見佢唔知可以喊到幾時咁,

我就問佢:「返宿舍先啦好冇?呢到凍啊。」

「我唔要入返去!我唔要入返去!嗚嗚…」

「唔係入返去啊,乖啦,我地返宿舍。」

講完我就截咗的士,推咗佢上車,再wts肥may一句就算。

「嗚嗚…佢從來都唔會關心我㗎…」

「就算我為佢做幾多嘢都冇用㗎…佢都係會唔要我」

「佢有第二個啦…」

平時我好討厭照顧醉咗嘅人,因為佢地真係好撚煩。

但呢一刻我望住一邊喊一邊控訴佢男朋友嘅Venus,我只係覺得好心痛,好想一把將佢攬入懷中,

而實際上,我都真係做咗。
第一段都幾精彩
寫得幾細膩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞