(甜)大學五件事:住hall、拍拖、上莊、扑嘢、隊草

1001 回覆
444 Like 34 Dislike
石硤尾平台?
今晚有無
喊咗,求紙巾Thx
睇完之後突然諗返起成日同條仔扑嘢之後第二發佢永遠都係自己打飛機
頓時覺得佢好似對我冇興趣
樓主快啲趕完deadline
依家隔日一篇,盡力啦都想快啲打文俾大家睇
下次要準備定啦
仲有好多位要喊㗎!
lm
每晚一推
Lm
輕輕一推
坦白講,呢到係我嘅舒適圈,

我唔想離開,卻又唔想繼續咁落去。

其實Leo講得好岩,我好寂寞。

係無數個空虛嘅夜晚,我都係落酒吧,

用肉棒填滿我嘅身體,儘管咁樣填滿唔到我嘅心靈,

但至少我感覺到有人係自己身邊。

我擔心嘅係,離開咗夜生活嘅我,如何自處?

一個人嘅夜晚,我又點捱得過呢?

我似乎除咗夜生活,已經咩都冇,

冇朋友陪,除咗酒吧嘅酒肉朋友同蒲開嘅Jessica,

冇嘢擅長,除咗識胸壓人同識分大細,

冇興趣,除咗扑野同飲酒。

咁樣嘅一個我,真係可以離開到呢到咩?

「今晚有局,嚟?」Jessica嘅message傳嚟,

我有啲猶豫,始終前一秒先諗緊想從良。

「有靚仔。」

「OK!我去。」

從良呢啲事,要契機既,到時再算啦,

至少我依家有一個見靚仔嘅契機,要好好把握。

今次難得地同Jessica手挽手入酒吧,

令我為之震驚嘅並非靚仔嘅美貌,而係LEO!

我拍一拍身邊嘅Jessica,「喂,你做咩叫佢啊?」

佢又係唔靚仔又唔嘈,理應Jessica唔會叫呢種仔第二次,

「冇啊,多人啲好玩啲。」

我把心一橫,其實我同佢都冇發生過咩,

飲下酒遮,所以就冇諗太多,只不過當然唔會揀做佢隔離啦。

但唔知點解,佢係到我個人就冇咁自在,

唔敢放開手腳主動出擊,

而且每次抽牌我都咁岩係抽到同Leo一pair,

所以全晚變相我都冇做啲咩。

直至我抽到要同佢打車輪,

其實打車輪對於我嚟講真係十分平常,

但對住佢……

係我猶豫嘅時候,佢一下托住我個頭,主動錫咗落嚟,

已經好耐冇呢種心跳嘅感覺啦,

我唔敢過於主動,只係微張開嘴巴,

等佢嘅舌頭可以探入,

好可惜,佢只係輕吻咗一下就離開咗我嘴唇。

但隨住佢嘴唇嘅離開,我嘅心都離我而去。

我似乎對佢動咗心。

有咗呢種諗法,我就開始借住醉意,挨係佢身上,

或者呢個行為我做過好多次,但今次唔同,

我並唔係想佢對我做啲咩,

只係好單純地,想靠近佢。

而佢應該都係對我有啲嘢,主動攬返住我條腰,

我地全晚就好似情侶一般,係對方耳邊細語交談,調笑。

原來係酒吧都可以好輕鬆自在,唔洗步步計算,表現自己。

凌晨四點,酒吧收檔。

大家今晚都各有歸宿,剩返我同Leo企係酒吧門口。

我笑住咁問佢:「我地今晚點啊?」

其實係一句試探,想知佢有冇打算今晚同我開房,定係我地返hall做,定係可以唔洗依靠肉體去聯繫…

「你今晚嘅時間借俾我?」

「好啊,但要還㗎。」我笑住回應。

佢拉起我隻手,我地係街上行,路過咗一間間霓虹燈亮住嘅時鐘。

佢冇係任何一間前停下腳步,而係拖住我繼續前進。

終於,到咗終點,原來佢帶我去嘅地方,係海傍。

我頓時甜滋滋咁笑,並唔係我平時練習好嘅完美弧度,

而係發自內心,好自在咁笑出嚟。

可能世界上真係會有咁樣一個男人,唔係想食我,而係真正地鐘意我呢個人。
支持
終於有文
唉屌 講明仆街磁石即係冇好結果
Pushsad end味濃
樓主寫得好正留個名先
第一個故係處女沉左個Player
第二個故係從良愛情故
巴打會唔會真係打算將Topic五個元素寫五個故
「介唔介意借少少時間俾我?」

「借俾你都可以,不過你還唔還到先

「可以啊,只要你想嘅話,我可以將人生剩低嘅時間都交俾你,咁還應該可以啩?」

阿寶同Leo嘅對白有一種熟悉感,我諗咗陣,原來係我曾經咁答過
好浪漫 但結果呢
結果我仲係A0囉所以好明顯樓主個故事入面Leo唔答先係正確做法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞