(甜)大學五件事:住hall、拍拖、上莊、扑嘢、隊草

1001 回覆
444 Like 34 Dislike
Sorry巴打,我笑咗
唔緊要,俾人笑慣咗,邊個叫我係毒撚
I know that feel bro,我都只係一個拍過半年拖嘅a1,老老豆豆,我都其實同毒撚無咩分別
我見到隔嚟感情台有巴打開po問點先可以變得浪漫,我都好想知,點先可以做到一個浪漫、用把口溝死哂啲女嘅男人因為無論點努力都得唔到鍾意嘅人嘅歡心嗰種感覺真係灰到爆
以為有好多文,原來得一篇
溝死女唔係溝死你想溝死嘅女咁解
無論你條件手段幾好,都只可以提升你有女嘅機率,而唔可以令特定嘅人鍾意你
咪住,樓主話會寫翻阿寶同阿簡段嘢,但未寫就同Leo發展中....係咪代表會無好結果繼續沉淪
Sad味好濃
香港嘅海唔會黑沉沉,因為總會有萬家燈火包圍住佢,

而海就會投影佢地最靚嘅樣,

唔同顏色嘅光係海中扭動,永遠唔會停息。

我同Leo沿住海傍散步,耳邊只有海浪聲同風聲。

海風吹散咗我嘅酒意,只係望住我身邊嘅人,又似乎醉了幾分。

呢個人彷彿黑洞咁,將我吸入,佢外表好平凡,但佢對眼總係帶有閃閃光茫。

外表平凡卻有內涵,同我恰恰相反,

或者人真係會俾同自己相反嘅人吸引,

就好似磁石咁,正負極會相吸,一拍即合。

我鐘意呢個男人,佢溫柔細膩,佢冇貪戀我嘅身體,

更重要係佢嘅氣場令我安心,好想就咁靜靜留係佢身邊。

原來靜落嚟嘅感覺都唔差,冇咗震耳嘅音樂聲同骰盅聲,我聽到佢嘅呼吸聲。

好單調卻又足以填補我嘅寂寞,

原來,十指緊扣就可以令心頭都暖起來,睇嚟十指連心係真既。

街燈將人嘅影子拉得長長的,一高一矮,中間嘅手聯繫住兩人,

我望住地上嘅影子,望向那重疊嘅手,

如果呢一隻係拉我上深淵嘅手就好啦,

我願意被佢拉起,我願意全力配合努力爬出,只因是你。

但呢啲說話我當然唔會講出口,

因為有啲嘢你講咗出口,就注定會處於呢段感情嘅低位。

所以就算我十分鍾意佢,我都只會表現出五分。

其實人真係好奇怪,拍拖前你鍾意一個人七分,你會假裝自己只對佢有三分。

但拍咗拖只係你即使只鍾意佢三分,你老閪都會話愛佢十分。

有幾多人愛着卻假裝不愛,不愛卻全力扮演很愛。

我懂得愛情世界嘅玩法,跌跌撞撞咁多次,總會有啲得着。

所以我只係望住佢,冇出聲,深深咁注視佢對眼。

係佢瞳孔入面我見到我自己,一種佢眼中只有我嘅感覺。

我地就咁樣聽住海浪拍打岸邊嘅聲音,對望。

有人講過兩個人對視三分鐘,佢地嘅心跳就會同步,

心跳相連嘅話,你又會唔聽到我嘅心聲呢?

:我鍾意你

佢輕擁住我,「我唔捨得你受傷害。」

我知道呢句係咩意思,我相信佢就係個個機遇,所以呢次我會好好把握。

果然上天唔會考驗我咁耐,折磨咗我咁耐終於俾返一個好男仔我。

情侶住hall嘅生活真係好美滿,每朝起身第一眼就可以見到對方,

而我正式係夜場消失,每個曾經寂寞嘅夜晚,都交咗俾佢填滿。

係遇見佢之後,我先知原來相擁而眠就已經可以好幸福。

只係,每晚嘅movie time過後,我地冇咗一般情侶會有嘅環節-扑野。

我起初有諗過佢係咪企唔起,但我撩佢佢又會扯旗喎,

只係佢唔俾我,我想幫佢打佢都唔俾。

直至我迫問佢,佢先話

「依家嘅我只係鍾意你,我唔想同其他男人一樣傷害到你,所以到我愛你嘅時候我地再繼續啦好冇?」

佢真係好特別,佢當我係公主一般保護,唔俾任何人有機會傷害我,包括佢自己。

雖然有時候我都會想要,但諗到佢咁sweet嘅答覆,我都唔會迫佢,選擇自己解決。

同埋我相信,佢好快就會愛上我,因為依家嘅我,係一個完美女友!
Leo有hiv
立咗flag,要散了
越睇越sad
輕輕一推
點解睇甜故會睇到sad
推呀
lm
每日我都會煮兩人份嘅飯菜等佢,之後再一齊去洗碗。

即使我地之間冇性,我都冇再出去亂搞,

我以前的確係有唔好嘅過去,但因為我有咗佢,我樂意改變。

有咗男朋友,我就絕對唔會再亂嚟,因為係我眼中愛情係神聖既,

有幸得到,就要好好珍惜,

而為咗令佢安心,我願意放棄我嘅交友圈,全心全意投入。

我開始住進佢嘅房間,走進佢嘅生活,我愛住佢,我亦感受到佢對我嘅愛。

我以為呢份平淡嘅幸福可以令我地走到好遠好遠。

但今次我又錯啦,原來有時候,有愛唔代表一切,

愛情係一把利刃,佢可以劃過好多嘢,但總有啲嘢佢斬唔斷,

例如時間,又例如過去。

我今日係佢手機發現咗佢唔同我做嘅真正原因。

佢同佢兄弟講,佢好愛我,但一諗起我嘅過去,佢就冇晒慾望。

佢好愛我,好想接受我嘅過去,嘴上講住「唔緊要」,但每次個心都好痛。

拍拖前已經親眼見過我係夜場嘅主動,最差嘅模樣已經見過,佢以為佢接受到。

但原來作為朋友接受到,唔代表作為男朋友接受到。

即使只係過去,依家唔會發生,都會係佢腦海中不斷浮起,不斷纏繞,佢壓得住唔對我表現,卻壓唔住心中嘅不適感。

我壓抑住眼淚,放下佢部手機,跌跌撞撞跑返自己房。

原來做錯過就係做錯過,即使改正咗,都會有一段不堪嘅過往緊隨自己。

呢段過去會纏繞於之後嘅每一段感情上,似一隻怨鬼,

若隱瞞的話,佢會纏係你身上,提醒住你呢段感情係偷返嚟既,只有過去被掀起,就會灰飛煙滅;

若坦白的話,佢會纏係你伴侶身上,提醒住佢你曾有如此醜陋嘅過去,除非佢真係完全不計較,否則呢段感情一樣會雲消霧散。

佢會糾纏你一世,搞垮你嘅愛情。

我曾以為,愛可以克服一切,

但其實只係因為愛,使我地願意包容,願意體諒,

但包容體諒係有限度㗎,冇人可以一直站係別人嘅角度上思考,

Leo嘅愛,總有一日會燭盡光窮。

咁差勁嘅我,確實不配被愛,我不配擁有愛情,只配受傷害,只配瑟縮係陰暗嘅酒吧。

我正式同Leo提咗分手,佢冇挽留,因為佢深知,相愛唔係萬能鑰,總有路係打唔開。

「你一定會搵到個比我更愛你嘅人。」

淚水泛起,我努力擠出笑容回應

「嗯!」

我一定笑得好醜,醜到佢心痛地攬住我。

縮係佢懷抱中,淚水似係決堤般,止都止唔住。

冇咗你嘅我,又點幸福呢?

係深淵嘅我,曾被佢溫暖嘅手拉起,只係佢放手嘅一瞬,我跌落更深嘅深淵,更難再爬出。

「我不配被愛 我只配被傷害
心動一秒 卻不能多愛一秒
唇口之前保留的熱
不再吻合 我們的愛停在副歌」
阿寶嘅故事就完啦,
如果今篇有15個人回覆,我就即刻出結局啦
推薦一首歌,等結局嘅時候,大家可以配住睇多次篇文
https://www.youtube.com/watch?v=5WvncmzTUps
好hurt 啊
睇到好心痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞