(甜)大學五件事:住hall、拍拖、上莊、扑嘢、隊草

1001 回覆
444 Like 34 Dislike
曾經有個好朋友同阿寶一樣,勸過佢收手,唔聽,仲為左佢SP呃我,自此冇朋友做,勸到心淡
睇到好嬲好唔甘心

明明好多條件唔差嘅女仔
但被人帶壞哂

覺得自己就好似Leo 咁
我唔煙唔酒唔蒲
拍咗幾次拖都無仆過
就係因為我覺得仆野對女仔嚟講好重要 唔應該隨隨便便 應該要係真係好愛佢先去
見到有啲有好感嘅但有歷史我無咁大愛去接受到

班沉淪男人就隨便任揀任屌 屌完又唔洗負責
我有陣時都會諗 如果我唔守埋啲垃圾道德咪好
但己所不欲 勿施於人
我唔想自己害咗其他女仔
亦唔想自己女朋友係咁
先一直堅守

次次睇到有女比人帶壞嘅情節就好嬲好唔甘心
其實Leo應該早啲講先係,而家好似俾咗個假希望阿寶咁

人係要為自己做過嘅事負責,雖然阿寶兩次都係因為被嫌棄而墮落,但係咁唔代表人哋聽完之後就要接受同包容所以成日都話絲打們即使再傷心都要愛惜自己

我忽然之間諗到一個問題,如果阿寶遲啲搵到一個好愛佢嘅男人,各方面都好好,即使知道阿寶百人斬嘅過去都唔介意,依然願意傾盡心力去愛佢一世,但係拍拖之後扑嘢先知原來個男人係性無能,咁阿寶接唔接受到?
巴打好好啊!
一定要堅持落去,
其實香港都算多好男仔㗎啦,
可惜女人都係愛壞男人多。
阿寶接受唔到我問過了
因為佢覺得性係好重要嘅一環,
就算忍到一時,
佢都冇辦法忍受一世
一個人如果係好愛你嘅就咩都會接受到
所以有陣時都會覺得自己有啲無謂,好似自討苦吃咁,好啲質素嘅女仔就淪為佢哋嘅玩物咁,自己苦苦堅持但最後又會等到啲咩
So sad
Live了
Between你哋可唔可以唔好再quote金剛棒
輕輕一推
等著你回來
仲有冇
如無意外,今晚出文
有新故
無計, 價值觀係會隨住時代改變, 睇吓你想對得住人定對得住自己
三、 《豆腐爸爸》

我係Ringo,我將會身處於連登仔覺得好淫亂嘅地方,Ocamp。

而我,係一個組爸,一個岩岩俾女飛咗嘅final year學生,下年我就要接受社會嘅虐打,而我為咗避過A住grad嘅命運,係兄弟阿海嘅推波助瀾之下報咗宿舍嘅ocamp。

然而,因為我冇自己搵組老婆嘅關係,搞手們非常友好地為我匹配咗一個組老婆,MayMay。

為咗令帶組時冇咁尷尬,我地組爸媽奶三個人係ocamp前一晚約咗食一餐飯。

望住眼前呢個肥婆,而佢身邊仲要企住一個一米八嘅大隻仔,我頓時覺得今次ocamp出pool大計勝算唔大。

「我係藍組嘅組奶,我叫啊晨,你地叫我晨仔就得啦。」所謂組奶,即係跟組checker,負責計分,同大會聯絡,仲會幫手照顧下啲組仔女。

晨仔對大型胸肌,分分鐘真係大過港女對奶,但我寧願要一對真嘅奶啊!!!

又話組奶,點解係男人奶嚟㗎。

佢咁樣嘅存在,完全係我係ocamp溝女嘅阻撓,

即使我先係組爸,先係同大家最多接觸嘅人,但我卻無辦法掩去佢嘅風采,

班女女一定會俾佢吸引晒。

話口未完,MayMay姐即刻貼咗上去,

「晨~你咁大隻既,ocamp辛苦晒你搬嘢。」

屌,又唔見你對住我打招呼咁熱切。

不過好彩,肥膩嘢我唔岩,

望住晨仔俾MayMay纏住,我竟然有一絲快感,

然而我並唔知道,我地三個嘅呢種互動,將會推我入難熬之境。

呢一餐飯就係MayMay不斷撩晨仔傾計,而晨仔十分配合地有問必答下結束。

第二日就係ocamp正日,要好早集合,所以我地草草食咗個晚飯就散咗。

當然臨訓前仲要係wts grp懶係溫馨地提醒大家早啲訓,同埋要帶嘅checklist啦。

我再一次掃視咗wts grp入面大家嘅icon,今次ocamp我有5個組仔5個組女,但係得幾個係有icon,應該仲有好多人冇save我名。

唉,做組爸真係艱難,三個人係grp到扮晒嘢撩大家對答,冇咩人理之餘仲要繼續自high。

我放大其中一條女嘅icon,Lily,但個人好似冇百合花咁純喎,酒紅色比堅尼,條乳溝夾到上心口。

用得呢啲相做icon嘅女大多都係淫底,哼哼,聽日留意下佢先。

諗諗下就淫慾起,於是我開咗套獸父大戰純情女嘅av,

撚手打個熱飛機,愉愉快快地進入夢鄉去,

希望聽日會好天啦。

「我地係『藍桂坊』!!
藍藍藍藍藍桂坊,嚇到你地心慌慌。
你地個個輸到茫,係得我地贏開巷。
湯湯湯湯湯,你班仆街飲到湯,
淨返我地藍桂坊,藍桂坊!」

Ocamp係一眾dem beat聲之中拉開咗序幕,dem beat係人地眼中係一件on9事。

一班人一邊叫住啲冇內容仲交雜粗口嘅beat,然後仲一邊做動作,叫得聲嘶力竭,又冇嘢為,的確係好on9。

但冇體驗過嘅人唔會明,呢種感覺嘅難得。

一個人做on9嘢就係on9,一班人做on9嘢就係有人陪你on9。

因為過咗呢個階段,就好難再搵到有人肯同你一齊癲一齊傻,

而後來呢個beat就會成為我地回憶中嘅一小塊碎片,

而每每你拾起呢塊碎片,都會會心微笑,笑自己呢啲所謂嘅「青春」,

呢個就係點解啲人會話一生人一定要玩一次ocamp。
然而我並唔知道,我地三個嘅呢種互動,將會推我入難熬之境。

最後組爸扑咗肥May?
maymay帶大家練campfire
諗起 有咩慘得過同肥婆跳campfire潮文
好鐘意呢篇 老鬼會明白嘅唏噓
出嚟做嘢無得好似以前大學咁on9 周圍fing

「一個人做on9嘢就係on9,一班人做on9嘢就係有人陪你on9。

因為過咗呢個階段,就好難再搵到有人肯同你一齊癲一齊傻,

而後來呢個beat就會成為我地回憶中嘅一小塊碎片,

而每每你拾起呢塊碎片,都會會心微笑,笑自己呢啲所謂嘅「青春」,

呢個就係點解啲人會話一生人一定要玩一次ocamp。」

哭𠹌咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞