(甜)大學五件事:住hall、拍拖、上莊、扑嘢、隊草

1001 回覆
444 Like 34 Dislike
一口氣追曬
心情好起伏
好真實,好感嘆
會繼續追,樓主加油寫文!
Lm
一口氣live咗 樓主加油
推 好寫實 好好睇

hall真係一個好神奇嘅地方,淨係住咗一年都聽過唔少好爆嘅野。
但ocamp經歷真係麻麻,覺得有啲悶同埋有時組爸媽喺度圍威喂...
Live咗
lived
今日有冇文呢
推!!
lm
大家今晚唔洗等
但聽日有兩篇
聽晚見大家!
所以ocamp真係好睇組爸媽,
我自己當年玩咗3個camp,
得1個好玩
不過好玩嗰一個夠我記到依家
之前好似有幾日無出到 聽日一次過補返啦
有咗第一晚嘅聯繫之後,我有特別留意Venus,我擔心佢,我驚佢會隨時收到wts之後心情唔好,驚佢會隨時崩潰爆喊。

因為我作為事件嘅唯一知情者,除咗要保密之外,我更加要照顧我組女嘅心情。

所以我會特別關心佢,例如有時會行過去主動同佢傾下計,又或者會玩game嘅時候觀察下佢嘅表情有冇異常。

但慢慢望多咗佢,就會發現呢個女仔好陽光。係個種你會情不自禁咁望住佢一舉一動一顰一笑。有時候佢發現我望緊佢,佢會同我對視,再禮貌一笑。

同佢對視嘅瞬間,我個心好似被人直擊咗一下。

唔知你有冇試過咁樣嘅一瞬間,你地對望咗一眼,就可以認定佢係你所尋找嘅人。

明明中間隔住咁多人,卻可以用咁樣一個眼神交流。佢唔一定要美艷動人,但係個一瞬,你會覺得佢比天空上任何星塵更要靚。

中間嘅人好似消失咗,身邊都靜咗音,只剩下一雙注視住你嘅眼。

而呢一幕好似木刻一般印咗係我腦海之中。

好似單靠呢個眼神,頻率就對上咗,而我都迷戀咗。

我唔知佢係咪同我一樣咁諗,但係我相信我對佢而言係特別既。

因為係忙碌帶組嘅空檔,佢會買枝水俾我飲,我主動同佢傾計嘅時候,佢都會不斷開新話題。

明明只係過咗一日,但我覺得我同Venus嘅感情,正係到升溫。

有人講過睇一個女仔對你有冇好感,只要睇你掂佢嘅時候佢會唔會縮就得。

其實ocamp之中根本唔愁冇身體接觸,因為大會俾足機會大家。

ocamp本來就好似一個大型dating,唔同嘅異性會係呢幾個日夜之中互相勾引試探。而大會就會不斷為大家提供機會,加速感情嘅萌芽。

如果唔係點解鬼屋、夜行、camp fire等嘅活動都係一pair pair進行,本來就係為咗增加男女之間嘅肢體接觸。

所以話,ocamp係細菌嘅溫床。如果你段感情你另一半本來已經有細菌嘅話,咁ocamp就會提供足夠嘅養份同繁殖條件,令細菌加速加快成長;但如果本身乾淨冇細菌嘅話,點都唔會繁殖到出嚟啦。

所以話,玩ocamp會唔會出事,根本就唔真正關個camp事。

成日都會有岩岩升上u嘅fm,限制住另一半,唔俾對方玩ocamp。但你防到一個ocamp,你又防到外界千萬嘅誘惑咩?

倒不如視之為一個考驗,睇下對方有冇辦法通過。

雖然…未見過世界嘅fm都頂受唔住呢種新鮮感,再加上肢體接觸嘅親密感。

仲記得我做搞手個年,入camp前口口聲聲話拍咗4年拖,已經當男朋友係屋企人嘅妹妹仔,轉眼間已經同組爸搞上咗。

全組人都知,就係校外嘅男朋友唔知。幸好佢同組爸玩咗一個月,冇上床就分開咗。

但卻唔可以當作咩都冇發生過,佢地感情間永遠都有一個不能說的秘密,妹妹仔每日都要提心吊膽會唔會有一日被人翻舊帳,

一段感情就此變咗質。
大家睇完幫手推一推啦
夜少小再出下一篇
人從來都經唔起考驗
所謂不如比個考驗去睇大家嘅關係有無縫隙,其實根本已經蠢蠢欲動,為自己製造機會而已

就似感情台成日有人問「如果有女仔主動坐你大髀/喺你面前除衫/誘惑你,男人係唔係唔會忍到」

人係好脆弱。
所以有心keep住關係嘅人由一開始就會避開哩啲事件發生嘅機率。
明知會曖昧,明知會有密切接觸,有心好好keep關係嘅人就唔會無端端去參加啲惹人疑竇嘅活動

正如你如果真心唔想中武漢肺炎的話,你係唔會無端端蘿柚痕特登飛去武漢/走去醫院嘅
同意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞