(甜)大學五件事:住hall、拍拖、上莊、扑嘢、隊草

1001 回覆
444 Like 34 Dislike
牙古
珍詩
你點知
文呢
好老土 信任囉
希望我唔會終有一日做下一個阿怡啦
btw等文+1
自從呢一日,我同阿怡嘅關係就緩和咗好多,

佢彷彿喚醒咗我個良心,我知道咗內疚嘅滋味。

以前同Maivs玩嘅時候,我從來都冇諗過阿怡嘅感受,

淨係想自己開心就得,但當真正經歷過爆煲嘅時候,

我先知我傷得自己女朋友幾深。

但到頭來,佢都冇去責怪我,反而為咗我去作出改變,

努力去討好我,去踏出自己嘅第一步,嘗試佢曾經厭惡嘅嘢。

一切一切都係為咗迎合我,希望滿足到我,

希望我唔好離開佢身邊。

我唔知應該話佢傻好定on9好,

但佢傻到咁,傻到信曬我講嘅所有嘢,

理應我係要覺得鬆一口氣,係要覺得開心,可以繼續為所欲為

但原來,欺騙一個完全信任你嘅人,都唔好受。

我唔知自己可唔可以做到,我唔知自己改唔改到,

但自同佢對視個刻起,我就同自己講,

我會嘗試,嘗試好似阿怡愛我咁,愛返佢。

或者內疚感真係維持感情嘅秘方啦,

我好想做多啲嘢去令阿怡開心,我想彌補佢,想睇到佢笑。

所以我諗住帶阿怡去南丫島,就算一直知道佢鍾意離島,

但我都冇帶過佢去,因為覺得係宿舍大家就開開心心,又有得扑嘢,

唔明點解要山長水遠去離島,又曬又熱,仲要俾幾舊水租間爛屋。

所以我地拍咗拖兩年幾,唔計去旅行,今次先係第一次同阿怡出去overnight。

「B豬~我地今個星期六日去南丫島過夜好冇?」

「真係㗎!真係㗎!咁突然既,我想去睇風車好耐啦~!」

佢聽到話我地要出去過夜之後,雙眼發光,一輪嘴咁回應我。

見到我點頭確認之後佢就一下攬實咗我,

佢笑得好甜,雙眼眯起曬,虎牙露咗出嚟,

兩塊蘋果肌都笑到谷起咗。

佢興奮到好似小朋友去學校旅行咁,

即刻拎咗部電腦出嚟上網睇行程,揀度假屋,仲要諗埋着咩情侶衫,

唔講以為我地準備搭飛機去日本玩。

見到佢咁活潑嘅樣,我先發現原來我一直給予佢嘅嘢係咁少,

少到原來話帶佢去離島玩都足以佢咁開心。

電腦前嘅佢喋喋不休係到同我講查到有咩好嘅行程,

仲一邊祈禱星期六、日唔好落雨,

我先醒起原來佢都有咁可愛咁少女嘅一面。

歲月磨平了我們,使我們互相貼合,

但原來也會磨滅記憶,令我忘了她曾經的樣子。

拍拖兩年幾,我地冇咩嘈交,磨合期一早就過咗,

日子耐咗,漸漸就忘記咗佢嘅好,係雞蛋中挑骨頭,

記掛住佢做得唔好嘅地方,卻忘記咗佢為我改變嘅地方。

其實阿怡,真係好好。

我從後環抱住佢,輕吻佢個頭一下,

陪佢一齊plan行程。
真係好多男人嘅心路歷程
不過好多都感動完遇到誘惑又出軌
樓上
樓上條友準備俾人屌老母
屌真係次次出文都有一條樓上既on9
仲要唔同人
屌撚晒你地班仆街呀!!
咕絲
珍絲
又有quote文狗
日子耐咗,漸漸就忘記咗佢嘅好,係雞蛋中挑骨頭,

記掛住佢做得唔好嘅地方,卻忘記咗佢為我改變嘅地方。

點解男人總係有呢種心態
知道大家睇完文即刻有好夠感受想講,
但記得覆嘅時候小心啲,唔好quote文,
會影響其他人睇㗎
其實女人都會有,
但男人有個通病,係懶
習慣咗就懶得諗,懶得做
唔諗返以前,自自然然就會忘記以前嘅好。
好睇啊 g持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞