有無巴絲打鐘意玩Paradox喲戰略game?(4)

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
[Kaiserreich Australasian Confederation戰記](上一個係#168)
1936年4月1日
你希望經濟自由化,以釋放國家經濟潛力。

1936年4月11日
我國作者出刊了“The Cattle King”,你表示這小說幾有趣。

同日,南京軍閥被不同軍閥分解。

1936年4月19日
加拿大與阿富汗簽訂了渥太華條約,雙方決定停火。

1936年4月20日
中國繼續MMA。

1936年4月23日
英國偽政權大選。

1936年4月30日
科研部門建議改善生產設備。

1936年5月20日
中國仍然持續MMA,今次到國民黨。

1936年5月27日
我國決定擴張科研委員會,促進科研速度。

1936年6月7日
我國改良建築方法。

1936年6月25-26日
泰國發生軍事政變,而意大利社會共和國以共產黨為大多數。

非必要
有得in game打字
有咩問題?
CK 次次玩到做左king 就爭扎好耐都上唔到emperor
建議集中返喺澳洲度,你咁寫法寫到下世都未完。
你玩緊咩地方? 如果係北歐germanic你可以用同一個角色由duke變emperor
如果係vassal嘅問題 咁你可以要成個國家大換血
或者你可以玩拜占庭 娶皇帝個女 faction press claim 但之後都係要大換血
我之後skip咁啲新聞
拜占庭 Mercia Holy Roman Empire 都玩過
真心唔易
有咩方法可以有效咁攻佔比荷盧? 打緊個時法國係咁比援軍,空軍又冇優勢,連個荷蘭先打到去鹿特丹就停咗,盧森堡就直情打唔贏,卡左係度
(主要步兵師(7兵2炮))

利申新手覺得自己好廢,有冇人可以指教小弟我衰咩
冇金盾又唔係40寬,打唔贏係正常
用裝甲師突破,步兵師係用黎填frontline
咩叫金盾
stellaris
德國空軍打唔贏英法唔多掂喎
開場你直沖1940戰鬥機 西班牙內戰送cas過去幫拖順手升空軍exp 然後研發完成就升爆回 避同武器

空軍你屌打英法 唔用40金盾都打得入 再安全d裝甲師係盧森堡直插海邊包餃子
想問下係咪用裝甲師就攻擊,步兵就放係front line 做防守咁打?
同埋係咪要一隊師40寬度先易打d?
步兵都要進攻 拉住人地嘅士兵方便包餃子
裝甲師你可以拉細細地frontline(2~3塊地) 然後shift+x 整條突擊進攻線
40金盾一定易打 前題你要有資源同補給去support
好我試下先
裝甲師入面都配比較好?
1. 金盾=硬防>硬攻,組織度受損減半,要有裝甲單位先會有,詳細機制可以睇以前我寫既戰記
2.戰場寬度每一個進攻方向約40~80寬,所以只有10、20、40依3種配置,而且有破防4倍傷既設定,做進攻的話最好由40寬師做 (非必要)
滿裝? Doctrine? 有無空軍?
3坦2炮坦4摩步 唔記得係咪咁樣20寬
開頭盡量玩輕坦 夠快又平 中坦都可以整 相對貴d慢d但好重火力

Btw次前講空軍個個 記得開場升空軍戰術 沖空戰加成
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞