有無巴絲打鐘意玩Paradox喲戰略game?(4)

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
武肺期間應該冇咁難嘅
支持
我eu4 1892 hrs 由一年半前開始學玩
btw 有無人想開 eu4 multiplayer
如果今個星期六中午開一局HOI4聯機試下水溫,有幾多人參加

規則方面唔想搞咁複雜住,想德國跟史實39年打波蘭+禁戰略轟炸機就算,單純為左一切從簡同保護大家
我四點前間歇性唔得
40金盾坦係咪都要ban
唔ban住
Hoi4 4最新個個dlc 值唔值得買?
睇定啲先
始終無DLC會差少少
而且唔知新feature實際會點
就係織田 織田啲idea勁
咁天命係西方研究中國史既學術上一啲觀念黎
冇人報名
呢2日EU4玩玩下死左game,要重開,試過幾次,有冇人有呢個問題出現?
[Kaiserreich Australasian Confederation戰記]
[請用追故模式],
由#72續寫
咁我最後決定用Australasian Confederation開局。

Australasian Confederation是由澳洲同紐西蘭在1924年根據Consolidation of Resources Act合併而成,而因為1923年維多利亞州警察罷工,令墨爾本共產黨勢力出現,所以澳洲政府決定宣佈緊急狀態,無限期押後選舉。

1925年英國爆發革命,由共產黨統治。令英國大部分亞太艦隊加入澳洲紐西蘭聯邦。

開波
想join
無時間打住
統一日本之後
你會玩殖民定入主中原?
[Kaiserreich Australasian Confederation戰記] (上一個係#91)
1936年1月1日
你問你的手下: 我們的國家面對甚麼狀況?
你的手下向你報告:你的船隻過多,受Great Depression衝擊,國民不願當兵,不過澳紐軍團精神令軍隊戰力增加。

起手都係基本野,起下工廠同小小軍工廠先。因為唔會有人可以同我國打陸戰,除左我派兵出去。同埋我國人口極少,羊多過人,所以主力玩海空軍。仲有1 division trick儲陸軍exp,海軍訓練要6exp改潛艇。
雷達加潛艇唔好對Naval Bomber係好強大。

你叫來了開發部主管: 先研究一下基本的電子和建築技術,和決定發展一下經濟。

1936年1月4日
提示你要選舉了,軍政府不能長久統治澳紐聯邦。

1936年1月7日
作為大英帝國在遠東的代表,我國在中國租界理事會是觀察員。當然作為大英帝國的其中一個繼承者,我國將代表大英帝國爭取利益。

1936年1月13日
國民興奮地慶祝澳紐聯邦日。
殖民玩葡西好過 無bonus起得好慢
入主中原又好似玩建州好過 日本唔似清咁有任攞claim攞core

打中原最好就係明得返好細舊 vassalize之後用佢啲core

我試過太早claim天命 明無繼續爆拖慢左
預計玩幾多個鐘?
聽聞一局5~6個鐘,未玩過聯機唔知
可以咁快完

36 玩到45?

如果stellaris 聯機玩到crysis 唔知要幾耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞