有無巴絲打鐘意玩Paradox喲戰略game?(4)

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
係咪一定要將成個陣營打敗先可以會談?
有無文字描述
Stellaris自動設計d艦好無腦,自己set小艦拆盾、大艦出核彈work唔work?
以前最好玩係砌艦counter對手能量/實彈主流
有冇mod 可以block 左西班牙入軸
西班入埋軸
法國好難守
與其down mod嚟block西班牙入軸,不如試下喺西班牙入軸之前打完場二戰
因為試過幾次 40年2月就入左
搞唔掂
第4次MP局因人數不足流局,有緣再續
你有冇幫過republican?內戰越遲完西班牙就越遲join
Imperator: Rome 雅典戰記 #28

三年之後打完場仗。

唔小心變埋大國。
同時,我宣咗個戰,準備打埋啲地嚟做任務。
我想問HOI4 無買man the guns 同 resistance 會唔會差好遠?
等下有冇特價再買,man the gun算ok,resistance虧虧地
remake完抵抗系統之後體驗差左
咁我等買左先開新SAVE
Imperator: Rome 雅典戰記 #29

吞咗堆小國,不過唔記得cap低。

我哋嘅士兵已經控制咗呢個地區,我哋重建立咗一支忠誠嘅駐軍嚟守衛呢座島嶼。雖然一開始有啲反對嘅聲音,喺啲人好快就平靜咗落嚟,似乎已經習慣咗舊陣時嘅宗主嘅回歸。

我哋派咗幾位造船工人去薩摩斯,幫佢哋恢復城市嘅造船能力,咁樣佢哋就能夠邁出再次成為愛琴海重要軍事港口嘅第一步。

我哋嘅士兵已經佔領咗Korkyra,前提洛同盟邊界線上嘅城邦。呢座城位於希臘、伊利里亞同大希臘嘅十字路口,係一個重要嘅貿易港口,只要我哋控制到佢就肯定會獲益匪淺。
support
多謝
下次會唔會開其他局?

stellaris or eu4?
暫無計劃,最近忙返
都係出下教學吸引人玩就算
i see, 其實我最想join 係stellaris
雖然呢排都無乜時間打住
Imperator: Rome 雅典戰記 #30

最後……

經過多年不懈嘅努力,我們終於成功獲得足夠嘅政治影響力,正式復興提洛同盟。而家就係超越先前同盟嘅時候,因為我哋唔再需要被過去嘅雄心所限制。

提洛同盟疆域
第三章《重建提洛同盟》正式落幕,《雅典嘅民主體制》即將開始,敬請期待。
Imperator: Rome 雅典戰記 #31

因為實力同典章,雅典嘅共和制廣為人知,直至我哋被外來嘅蠻族諸王征服,喺嗰段日子入面,佢哋開始影響我哋嘅內政。而家自由返到我哋身邊,我們將會集中力量重建古老嘅共和國體制,洗刷我哋嘅歷史污點。

喺我哋嘅議長Chabrias Dydid嘅幫助之下,我哋令五百人議事會恢復返往日嘅輝煌。議事會之中唔會再充斥著腐敗同秘密。
想睇eu4 wc教學
EU我麻麻地好
想睇ck2開defensive fact wc教學
Imperator: Rome 雅典戰記 #32

就好似克里斯提尼喺過去所做咁樣,我哋已經解決咗近嚟困擾大會嘅諸多問題。寡頭同有錢嘅精英唔會再有能力過度影響我們嘅選舉同決策。

喺我們重返舊制嘅過程之中,我哋糾正咗我哋嘅嘅制度同埋好多歷史污點。野心勃勃嘅蠻族國王唔會再影響到我哋嘅內政。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞