有無巴絲打鐘意玩Paradox喲戰略game?(4)

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
你地好堅
hoi iv 50
aod 195

讀書時期玩aod 翻版 冇計steam

塞埋mount and blade 200

對比你地好少
唔係講笑我EU4玩左6XX個鐘
拎左100幾個成就其實都唔係好識玩
有時都係睇完人地youtube玩先知: 哦 原來係咁玩嫁咩
例如?
睇florry
Just take loans
你試下玩日本 戰國大名 根本逼你借錢爆兵 force limit 12/6
我玩Brandenburg試過借到破左產
破完產又一條好漢
Only play stellaris 505
CK2 632
Stellaris 283
最近冇咩玩
原來咁多人玩ck

以為hoi 最受歡迎
ck2 Persian Empire拋磚
HOI4 411 hours
home office扮工成日打
hoi 424 hours
eu4 12 hours

都係依幾個月home office係咁玩
Ck3 大家點睇
Ck2 fans會唔會玩新?
玩咩大名?
細川同上杉基本上唔洗
試過織田家太麻煩
Btw 試玩Kaiserreich 寫下戰記先。(利申未玩過)

Kaiserreich 係平行時空,講德意志帝國贏WWI之後嘅世界。
詳情故事呢度:https://kaiserreich.fandom.com/wiki/Timeline_of_World_History_since_1914
我地用West Indies Federation食花生,因為未玩過睇下故事。

西印度聯邦位於加勒比海,是法國同英國爆發共產革命後,英國皇室逃往加拿大,加拿大遺傳左正統英國文化。而加拿大無力直接管治前英法加勒比海地區,所以於1925年6月23日,West Indies Autonomy Act通過,成為自治政府。
詳情歷史:https://kaiserreich.fandom.com/wiki/West_Indies_Federation
(太長唔想打

正式開波
如果圍爐玩不如冇規則試玩幾局先
如果你唔介意比美國用3千戰略轟炸機炸平全部民工的話可以冇規則玩既
搵齊腳試玩幾局再慢慢加啦
原來得幾塊地 都係玩個大小小嘅
最少要幾多個人
1-德
2-英
3-蘇
4-意
5-美
中日法?
8個人難搵D
德英蘇意美日?
有突再落法匈/羅馬尼亞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞