有無巴絲打鐘意玩Paradox喲戰略game?(4)

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
trash system, don't wanna give a fuck on it
Spy Network -> Boost party, propaganda, -> 符合條件後operation內戰
Imperator: Rome 雅典戰記 #22

打完場硬仗終於可以抖下氣,順便發展下經濟民生內政whatever啦。

薩摩斯嘅人民終於從壓迫中獲得解放,而家處於雅典嘅控制之下。很少人好似薩摩斯人咁樣忠於我哋嘅事業,我哋將以兩個城市之間新建立嘅友誼嚟回報佢哋嘅信任同支持。

喺Thorikos嘅古代礦井淨係開採鉛同銀。隨著對更堅硬、更適合戰鬥嘅金屬嘅需求越嚟越迫切,Laureion附近嘅礦井似乎係產業擴張嘅成熟目標。
幫下佢哋忙可能要使唔少錢,但係生產出嚟嘅絕對值得我哋付出。
有無人知Paradox的game幾時特價,eu4死都唔更新,搞到我想入手HOI頂住先
跟steam一般過完復活節就要等summer
Summer,eu4都更新了
我見humble bundle 仲做緊特價,不過我未試過係果度買game,唔知買完係咪都係比個code 你上steam 玩呢
係steam key黎
Hb特價部分Dlc only
Imperator: Rome 雅典戰記 #23

喺498年2月16號打完場仗,為咗慶祝我打贏場仗,梗係要洗劫下前色雷斯首都先啦。

提洛,與同盟同名,係同盟嘅家園,亦都係同盟金庫嘅所在地。島上面有一座大型阿波羅神廟,最初係從我哋嘅金庫裏面攞錢起嘅,祭司喺城市嘅日常管理之中扮演著重要嘅角色,但係今次我哋會親自管治呢座城市。

同時,經過四十幾年嘅征途,雅典嘅公民終於完成咗呢個叫Pentecontaetia嘅成就,不過雅典嘅故事尚未完結,我哋將會繼續我哋嘅旅程。
Imperator: Rome 雅典戰記 #24

接著落嚟又到返內政時間。

當我們繼續奮鬥,以重建古老嘅提洛同盟嘅時候,我們見到了另一個金庫嘅必要性。最初嘅同盟金庫位於提洛島,一個最近被我們既士兵重新佔領、與聯盟嘅名相同嘅島嶼。喺島上重建金庫對於重建聯盟嘅合法性有好大幫助。

提洛金庫嘅修建工作已經完成,重早過我哋原本希望嘅時間。我們控制之下嘅所有城邦都送咗大量金幣嚟,當金幣嘅目的地唔是雅典或者阿提卡嘅直屬部分嘅時候,佢哋就更願意交出佢哋嘅錢。

納克索斯係第一個夠膽反抗原本嘅提洛聯盟嘅城邦,試圖擺脫我哋嘅霸權。當我哋繼續喺愛琴海擴大影響力嘅時候,重要嘅係要記住我哋應該信任邊個,同埋我們需要控制邊個。
第四次mp局暫定2/5(六) 1800-2400舉行

屆時會採用1.9.1版本而非現時最新既1.9.2(beta)進行,開game前記得預先清cache同降版本
想問傀儡國d兵係咪自己控? 定係電腦控? hoi 4
電腦
徵用左先係自己控
Imperator: Rome 雅典戰記 #25

經過一啲工夫之後,我們成功擴建咗納克索斯周圍嘅採石場。而家我哋嘅奴隸可以更高效咁開採出大理石,而我哋亦都能夠出口更加多有價值嘅礦產。

自古以嚟,薩索斯嘅金礦就為地中海區域提供咗高品質嘅黃金。首先係腓尼基人喺呢度定居,然後係希臘人,佢哋將呢座死水島變成咗成個愛琴海嘅戰略要地。
然而,喺過去嘅一段時間裏面,居民逐漸流失,礦井嘅運營效率好低。我哋需要一個小型經濟刺激計劃畀塔索斯重回正軌。

信使帶返嚟嘅消息話:安菲波利斯城外嘅礦井喺擴建同修復嘅過程中發現咗新嘅銀礦床。
點解有d區可以組軍有d唔可以? 例如我德國吞併左中國/蘇聯同澳洲,但只有中國/蘇聯可以造兵,澳洲反而唔可以,點樣分邊d可以唔可以?
好我睇下先thanks

要特登降版本先解到成就
靠RNG抽到有一局AI唔放裝甲師打你先守到第一波,之後靠華沙絕對防圍圈慢慢trap AI,打到後期靠不斷輪替磨人力磨到1.8m殺敵數
Imperator: Rome 雅典戰記 #26

喺502年5月,Phrygia突然向我宣戰,開始我哋之間嘅第四場戰爭,唔知係以為自己好勁定係輸到傻咗呢。

不過打咗幾年都唔見佢啲軍隊,睇番先知完來佢同塞琉古帝國打緊仗。

去到508年,我同Phrygia簽咗和平條約,攞埋淨返嗰半個塞浦路斯同愛琴海東岸嘅部份土地。不過打贏場仗之後,我又要去應酬又再申請自殺嘅色雷斯。
遊戲入面點樣可以知道我嘅佔領區係咩類型嘅傀儡國?
Imperator: Rome 雅典戰記 #27

上回提到色雷斯又再申請自殺,不過我哋唔使理佢住,坐低做下任務先。

我哋已經佔領咗卡里亞海岸嘅哈利卡那索斯城,我哋嘅士兵控制咗嗰個地區,重建立咗一小支守軍。雖然自從Hekatomnid王朝嘅最後一位統治者阿妲逝世之後,佢哋就一直冇再掌權,但係嗰個王朝嘅遺產喺呢座城市依然隨處可見。

就好似之前嘅Hekatomnid家族一樣,我哋將資源優先用於擴建哈利卡那索斯嘅偉大遺跡同建築。就喺我哋繼續改善城市嘅過程之中,我哋見到了新嘅方式,可以更進一步推進我哋既進程。

終於,我們說服到羅得島加入新同盟,並且控制咗過去最重要嘅成員。我們已經開始見到昔日霸權嘅身影,我們亦都聽到雅典街頭上面嗰啲興奮嘅對話。
提提大家聽晚(2/5)6點有第4次HOI4 MP
除左基本rules之外乜都冇限制,比大家幻想飽佢
(注意:因為唔考慮balance問題,可能會出現各種一面倒局面,風險自理)
想問下點先可以將佔領地方變主權國,我發現原來因為中國領土我係主權國所以先可以起兵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞