有無巴絲打鐘意玩Paradox喲戰略game?(4)

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
聯西打英,趕出歐陸之後理得佢海軍,法國陸軍天下無敵
差在之後東擴AE點搞,一係慢慢吞+搞殘葡萄牙殖民海外,一係同火雞同盟就可以無視AE,但挑戰神羅之前留意自己幾多斤兩就得
出新 patch 就可以第一次玩法國
莫斯科
好期待HRE更新
Buff HRE=buff austria
利申:300hour audtria
Aus 打錯
新手玩莫斯科……
你想佢一開局被啲hordes打死咩
有超級多free city,皇帝 個force limit
今次我1450直接70k車爆france
不是夢
truce juggling係歐洲work唔work?
新手開西班牙好過啦
食花生睇歐洲大戰
有幾難
12月宣鳩英格蘭 打柒葡萄牙搶完錢再回頭打英格蘭
連admin cost都唔駛就搶返晒啲地 之後你淨係稅收都幾十蚊 其餘基本上係直行
英國陸軍=笑話,一上岸就等如送頭,就算你唔登陸英倫本島,打哂佢係歐洲大陸既領土再慢慢磨到夠分都得

再唔係就運定兵去Scotland 先,一開波就直接鏟落去
EU4新DLC好好心整左繁體簡介 但隻GAME仲係冇中文
正常Hordes點夠Muscovy打
如果個新手喺遊戲初期兼唔夠人力嘅情況下衝咗去個steppe同啲騎兵決戰就唔係咁講

話說我以前啱啱開始玩冇幾耐聽講Muscovy好勁,跟住就瀨咗嘢
點解主動宣英國嘅?
啱啱都收到email話可以preorder
頭先都收到

1/9 出, 有無人會pre order?
Hoi4 德國一問
本身攻左英兩個port 之後無啦啦俾美國反land佔番一個
宜家殘局左英本土有美軍 完全推唔到 我得南邊Portsmouth 4格 仲要冇supply , air 俾人dominate哂 我1500 對 3000 fighter
我係咪應該撤走部分兵 等佢唔食out of supply反推?
定爆fighter同佢抵過?
隻rome 買左咁耐我都未玩
都係等ck3 出dlc 開始特價先買
*個人建議

開過鋪新,喺美國參戰前打低英國。
宜家係咪冇可能打贏
有可能,但係唔易
可唔可以cap海陸空三幅圖嚟睇下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞