有無巴絲打鐘意玩Paradox喲戰略game?(4)

1001 回覆
15 Like 2 Dislike
我係玩入蘇
中前期日本好撚難打
Endsieg 未更新
我想問個補給地圖入面,地區入面個個火車軌logo上、下個數係代表咩? 同左手邊個logo入面個分子分母有咩關係?
指個個地區既基建等級 通常都係X/10
愈高你個個地區有既補給就愈多 仲有一招就係整高你首都既基建 令你源頭補給泵多D比其他地區
究竟eu4 1.30出未等到頸都長,好悶呀,
姐係要提升補給最好就係提升首都基建
最好係你全部師都配補給SUPPORT同埋升盡佢

打低補給地方就唔好諗用裝甲機械師
睇live stream 話佢地將其他劇本交比mod,因為揀1939年開局既人好少,佢地唔覺得有需要整埋其他scenario
我第一次聽到眼都突埋,無諗過有公司可以咁理直氣壯地仆街,將自己D野外判比消費者做
咁1941、1943、1944 呢Paradox?
cls , 又冇戰役模式玩下
下星期想再試下開唔開到局HOI4聯機
星期四、五、六、日是但一日既中午有幾多個人有興趣
座底4個人先開
等第時dlc出到冇野好出就會拎返黎做
真係痴撚線, hoi 2 咁多劇本, 又有if 劇本

hoi4 出左咁多年仲係玩緊1936
出啲戰役劇本都好啦 淨係限住你比用邊啲國家打一場戰役 成本又唔高可以當quick game打。
e.g. 蘇台德 西班牙內戰 莫斯科保衛戰 D-Day 一號計劃
同埋呢睇人玩EU4 extended timeline現代唔見有空軍?
咪就係,可以當新手練習都好啊
[Kaiserreich Australasian Confederation戰記](上一個係#127)
時間過得很快,已經3月了。
1936年3月6日
厄瓜多爾軍政府奪權,解散了民選政府。

同日,我國進行大選,由社會保守主義的聯合澳洲黨獲勝。

1936年3月10日
我國由英皇室成員擔任總督。

1936年3月11日
羅馬尼亞由軍政府掌權,他們矢志要報復,成為巴爾幹地區強國。

翌日,教宗逝世。

1936年3月20日
第一屆共產國際聯盟通過,他們表示要把革命散播至全球。
[Kaiserreich Australasian Confederation戰記](上一個係#167)
垃圾連登成日up圖就死機
1936年3月22-28日
1936年帝國會議召開,會議上英國代表表示要解放英國本土,摧毀Union of British這個邪惡政權。

你把技術人員召來,要求開發計算機。

到西印度聯邦代表發言。

非法工會在街頭示威,你表示都是一堆憤青。

到我方發言,經分析後我國希望要發展經濟。

到印度自治領發言。

帝國會議完畢。

1936年3月31日
羅馬選出新教宗
冇人玩
無時間打住

之前都好多人話約戰架
未玩過多人 可唔可以講多少少點玩

btw會唔會約1至5放工時間玩好d?唔洗霸住個weekend
你唔介意8點開局可能去到1-2點都ok
未打過pdx multiplayer

其實需唔需要voice chat?
精羅落淚
因為Paradox啲Data Structure
每次更新都要逐個Start Date執 唔係就會錯晒體
好似EU4有咁多Start Date 但係1444以外嗰啲都多多少少有啲問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞