其實白兵究竟有冇讀過大學呢?

863 回覆
524 Like 115 Dislike
青山派真係非黑即白
你:
我回覆: #32 好鐘意返工 • 20 小時前
蠢人唔識自己思考,將個波推俾人最舒服
你問佢乜佢都答你美國,你話幾簡單
係指出連登仔無思考能力, 乜撚都美國

屌你咪撚打 D 唔打 D, 你係點回覆呀?

#40 我係雞蛋 • 21 小時前
同連登吹奏紅底暉一樣
唔洗思考, 拋個教授個朵出黎, 講下D 國際野,
成班連登仔當佢神咁拜, 認埋中共親戚做手足,
問佢中共DQ 立法會議員點算, 淨係識答: 「美國會做野」

, , 講下D 國際野, 成班連登仔當佢神咁拜, 認埋中共親戚做手足, <- 係咪你講呀?

咁我見你講到拋個教授個朵出黎, 我咪即管睇下你個 紅底暉係乜料. 再想知個白兵係乜料. 咁撚樣就叫護航?

你: 白兵同紅底暉一鳩樣, 結果各有支持者, 連登仔唔識分析
你就彈出黎, 問白兵咩學歷 護航護到出哂面

其實呢, 呢篇文個主題係:
其實白兵究竟有冇讀過大學呢?

#1 機閪工程C • 21 小時前
早排開始留意佢,佢有條片有一句: 雙普選簡單講就係你買撚咗美國旗未?遊行有冇舉啊?
仲要話依家係咪乜都唔做橋埋雙手等美國幫,嚴格來講係
仲要鳩up 話台灣當年無類似民主人權法案嘅嘢

唔喺話你一定要讀過大學先叫有腦,但喺一個指標囉

第二呢, 我係問
[green]#634 打擊低能仔 • 4 小時前
https://zh.wikipedia.org/wiki/沈旭暉
我想知個白兵做過咩公職同國際關係職位同研究
[orange]我唔係問學歷呀懵撚, 你係咪思覺失調呀
你: 白兵吹美國幫手, 紅底暉又係, 咁我引用哂2個唔得架咩?

我幾時有話唔得呀?

不如你係我打過乜野上面搵下我邊句係話

咁我引用哂2個唔得架咩?
係咪一定既回覆一定要合你心意 ?

阿哥, 你思覺失調真係非常嚴重呀

你: POST WIKI 條係人都可以EDIT 既LINK 就想幫紅底暉洗底

原來 Post Wiki 人人可以 Edit 就係可以幫 紅底暉洗底, 不如你講下點洗?

你無啦啦問白兵咩學歷, 仲講「國際關係/公職」咪又係想其他人覺得紅底暉以前有公職, 有國際關係好撚勁, 人地屌柒你話睇學歷, 又唔LIKE, 乜撚都唔LIKE, 你自己返去同自己討論啦

天呀, 你真係中國人到呢 ..
我 #634 問:
https://zh.wikipedia.org/wiki/沈旭暉

唔係學歷呀

你咪撚打咁多飛機啦, 又要老屈我 想其他人覺得紅底暉以前有公職, 有國際關係好撚勁

你: 仲有冇多D 顏色,麻煩整多D

你第一日上連登? 你覺得重可以有幾多色? 討論區出得文就預咗人覆, 我又得閒咪繼續撚下雀
你: 戇鳩鳩, 我答我唔識白兵D 野, 你又話我廢話

我: 我話你廢話, 唔係話你唔識白兵 d 野.
-------------------------------------
#638 我係雞蛋 • 5 小時前
我唔知喎, 我唔識白兵, 無追開佢
你問我呢D 路人甲, 我唔識
我無叫大家認同白兵,
我只係叫大家認清紅底暉

-------------------------------------
以上綠字全部廢話呀

你: 回覆人地POST 一定要跟你既方法回? 你屌柒我同時, 我唔可以屌柒你咩

我幾時有講過 " 一定要跟你既方法回? 你屌柒我同時, 我唔可以屌柒你咩" 呀屌你老母? 好撚心你啦不停就老屈, 呢 D 野會折壽架傻閪
你: "我想知個白兵做過咩公職同國際關係職位同研究 "

咁你唔係吹棒"學歷"囉, 係吹棒"履歷" 一樣係戇鳩, 劉江華都好有料, 自己去搜WIKI, 大把公職, 大把香港人際關係 (可能仲好多研究添?)

柒撚左就收貔啦連自己回緊咩都未知, 死淨把口就兜去垃圾桶到

你講得到底 Post Wiki 人人可以 Edit 就係可以幫 紅底暉洗底, 不如你講下點洗未?
剩係識搞見面會賺錢 但又多人聽 你真係吹佢唔漲
你: 係你自己講個topic係講白兵, 我講紅底暉就唔得

屌, 你會唔會入呢個 post 講點樣屌屎忽呀? 你回人地既時侯係咪點都會同你 quote 果篇文有 D 關係呀?

?

你: 駁唔到人就話: 真係中國人呢

我話你中國人係因為你係中國人 " 誅心之論 " 呀
--------------------------------------
https://maddog.myradio.hk/2018/09/12/text/誅心之論/

現代的説法是指分辨是非訴諸動機不是訴諸事實,或稱誅心論或動機論,即藉由質疑提出主張者的動機,而論證其主張不合理。

「誅心之論」衍生「其心可誅」的說法,這是一句駡人的話,用來批判某些人出自邪惡思想動機的言論或行為,例如:「港共政權構陷羅織暴動罪名,檢控捍衞公義的本土青年,真是其心可誅!」

西方人有真理獨立於人事的傳統,中國人則把情感、友誼、名位、利害放在大是大非之前

黃毓民
--------------------------------------
你自己諗下啦:

你無啦啦問白兵咩學歷, 仲講「國際關係/公職」咪又係想其他人覺得紅底暉以前有公職, 有國際關係好撚勁

你就只係不停老屈我, 不停 " 誅心之論 ", 你唔係中國人係咩?

你: 追求學同履歷咪就係你呢d兒登既方法囉
屌你老母重要死撐同老屈我追求學歷同履歷, 我就係好簡單問

我想知個白兵做過咩公職同國際關係職位同研究

你就不停幻想同老屈, 痴閪線.

你: 留言等睇彩色留言大家都有時間,順便可以宣傳下紅底暉,我何樂而不為
你柒撚到爆燈啦懵撚, 死兜爛兜
https://lihkg.com/thread/1770497/page/1

我12月頭有分析過佢呢個行為, 得出一個論點係佢係共諜..
不過好多負評.
過份自我中心, 要所有人認同佢個套, 政治要成功就係求同存異去籌集更多政治能量, 每個人都有自己諗法, 就算美國民主黨競逐總統候選人, 每一個都有唔同既政治理念, 最終都係靠人民有共識選呢個代表出黎

的確而家成個社會主流民意係用選票嘗試去奪取議會話事權
偏偏就係有班人走出黎指責同反對又無建樹..

煩死..成日眾人皆醉佢獨醒....
夠未呀? 收皮啦好冇? 如果你仲知個醜字點寫
嬲到我想人身攻擊
難聽D講, 條友外表又柒講野又唔靈活D LIVE又拍得UPUP DUPDUP咁, 要爭取人同意接受唔係靠令人聽完滿意接受既PROPOSAL, 而係用貶低人智慧既手法去迫人信佢個套..? (同陳雲一樣柒到飛起)
MARKETING 已經唔掂.仲學人講政治?
政治離不開公關, 處理手法, 佢反駁沈旭暉篇文肉酸到...

如果你係一個消費者, 你會揀呢D質素?

等同而家垃圾林鄚每一個公關SHOW都寒酸核突扮野, 跟本無人會BUY
那來的potato
你: 你覺得係廢話咋, 我覺得有用, 你問我白兵既野, 我又無追開, 咪仲廢,
話你廢人講廢話真係無錯

哦, 無問題, 但我話你係廢話你就咪撚好奇啦五胡廢人

你: 成日QUOTE 人嗰句就問返轉頭, 比D 思考能力啦, 你幾年級呀?

我問你係因為你呢個中國人老屈緊我呀, 咪撚再誅心之論啦中國人.

你: 原來你追求既履歷, 覺得自己同連登仔好唔同? 連登仔崇拜學歷, 你崇拜履歷, 係咪覺得自己贏咗? 係我角度, 一樣係戇鳩

救命, 又黎料. 先屈我 "崇拜履歷" 之後又話 "覺得自己贏咗" 你不如搵下我邊到有講過先啦. 但係我就見你柒左:

有個人打: 咁你唔係吹棒"學歷"囉, 係吹棒"履歷"

屌你我係咪同緊個師奶講野, 死兜爛兜去開 Rally 啦.

你: 你去POST 埋689 777 條LINK 出黎啦 裡面無講佢地係紅底呀, 仲講好多你最鐘意既"履歷, 仲唔去睇下,
柒下柒下咁, 人地覺得你幫佢洗底又唔得? 又要順住你意?

哈哈, 家下講到連 689 777 都搬埋出黎. 689 777 唔係紅底做到特首? 用你同一個角度睇. 裡面無講佢地唔係紅底. 我真係唔知 Wiki 可以點洗底 ?

覺得? 你可以覺得你係皇帝添. 問題係你唔係話覺得呀仆街.

有人打: 咁你唔係吹棒"學歷"囉, 係吹棒"履歷" 一樣係戇鳩, 劉江華都好有料, 自己去搜WIKI, 大把公職, 大把香港人際關係 (可能仲好多研究添?) 你就彈出黎, 問白兵咩學歷 護航護到出哂面

我睇唔到你話係覺得囉.

人地問你邊個食咗個餅, 你話小明食左. 之後睇機發覺完來係大強食左, 問你點解老屈小明, 你就話 " 覺得 ". 大哥, 咪撚縮話覺得呀

你: 點解你回覆下劉江華嗰條, 咁仲意QUOTE 人地既野, QUOTE 埋劉江華出黎啦 比機會COVER

點解? 我點回覆又要合你意?

你不如講下到底 Post Wiki 人人可以 Edit 就係可以幫紅底暉洗底, 不如你講下點洗未?

因為佢地後生, 廿幾歲,
平時聽開個D 政治KOL 個個都5,60歲..
難得有個後生D梗係會吸引多D人去聽..因為大家既語言相近..
而佢第一條片用AV 去吸引訂閱, 其實表面睇係極有策略性去吸引年青人
條LINK我講左, 合唔合理靠大家自己去分析..
你睇番以前陳雲節目水平 講舊時香港史 國際史 真係唔差
熱狗都係一句 佢地都係後生
你: 成日重重重覆咁問同一埋問題,
如果連登多幾個你呢種人, 根本唔洗討論

你知唔知咩叫討論? 討論係要雙向㗎

你唔答, 淨係不停抹黑, 你叫咩討論?

你: 你咪一樣豬心論, 你又係成個中國小學生咁
你事實就係幫緊佢洗底, 又要人地信你個動機唔係
係人地屌紅底暉個POST 度回覆問我白兵履理, 你就係幫緊紅底暉啦, 扮咩啫, 明覺得你係幫緊佢架啦, 咁你又要講證據,

哈哈! " 你事實就係" "信你個動機" "你就係" "扮咩啫" "明覺得你係"'
最重要一樣最勁

哈哈哈, 屌你我笑到收唔撚到口 ...

單憑你覺得就要信佢係紅
咁你就要話比人知你係邊個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞