其實白兵究竟有冇讀過大學呢?

863 回覆
524 Like 115 Dislike
佢啲信徒口敏根本就係熱狗,得佢地覺醒。其實根本唔洗理佢地,邊緣化佢地就得啦!
我無票,唔應該叫人做/唔做

不過,我認為大家都係能力所及,想試咪試囉,dq又唔一定會發生,發生咗又唔會有壞影響,甚至係好事:
1. 泛民嘅市民會認清事實:4年前dq發生喺本土派身上,泛民嘅支持者唔痛,就唔會醒
2. 比彈藥美國,好似你咁講

所以,如果有票又想試咪試囉,無壞
無票嘅,就無謂講太多,講完自己都無票
ching
連: 未夠,可以再多啲
我試過比機會佢聽佢十零分鐘 屌 真係好老土 背景老土 思維老土 一陣飯民feel
搵人post 去佢facebook 睇佢咩回應
咁都起到
無錯
到今日仲討論依條友
進出口界已經係有方法
反送中開始之後好多依嘅page突然彈出黎咁,當然有唔少係好
玩選舉但唔應該係主線囉
佢對美國個論述最主要就係好似上年果D集會啊,唔關事既遊行都舉美國旗
但係大叫要取消功能組別,跟住TWITTER線照平時咁打,同所羅門魚講要取消
因為佢唔信傳統泛民,特別係兩大黨同肥佬黎細良果D,就算佢地同美國佬見面都唔覺得佢地會同美國佬講想取消功能組別
咦,咁調返轉嚟睇。
美國向國民黨施壓,令到台灣政治開放。

其實香港可唔可以複製到? 用美國向中共施壓,令到政治開放?
泛民有話過要人權法減辣
等陣先,香港人全力阻止選舉進行?我都想,但係同狗長時間對峙係基本上一定輸㗎喎,狗識戰術部署,比你阻到一日等二日人地都擺曬陣啦?係咪?理大圍城個陣旺角彌敦道用閃光彈幾多手足走唔切先得㗎

我覺得呢個方案仲難喎
因為泛民都係反民主架嘛
所以制裁晒建制泛民既議員就岩架啦
如果美國要制裁參選功能組別嘅人,理論上參選嘅泛民都會被制裁,變相得返直選嗰part
國師個句笑到仆街
我覺得佢唔似係淨係鳩等美國幫手
咁要問返白兵
聽過幾次佢直播 白兵應該係想叫議會入面班泛民去外國唱港共中共
加速美國幫手雙普選 (美國佬會在中間取得利益e.g. 地產/股價)
而事實上就算立會可以過半數 都係仲有人大 同中共唔認可新行政長官 兩關
最後都係要美國佬介入
佢意思應該係 兒家中共 又貿易戰 又肺炎 係最弱的時候
而大家都知香港係春袋 無左香港中共就必死
所以兒家係最好時機叫泛民去外國 叫佢地快D動手殺死中共
殺唔死都要個雙普選
如果兒家搞雙普選會令美國難有個名號去屌中共 選舉係唔符合民主 中共可以講人人都參加選舉process 即係無問題(雖然我唔認同 但係我覺得佢地出發點又錯唔曬)
我覺得佢最主要都係想泛民快D去外國遊說 加快美國用人權民主法制裁中港共 取消香港關係法etc... 加快攬炒等中共放權比香港雙普選

國旗論我無留意到 答你唔到

睇下mon post 白兵 會唔會聽晚直播詳細答到你?
白影係記者喎,2014做到而家
你用戴套黎比,即係你覺得進攻就會過到半?
我會同人講我地要取消功能組別,但唔得既話就要PLAN B,局住要投票,所以都要登記做選民
同進攻功能組別係主動同被動之分,被動先似俾人姦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞