其實白兵究竟有冇讀過大學呢?

863 回覆
524 Like 115 Dislike
多謝樓主confirm美國對台灣民主有幫助
依家無人屌美國戰線啦下話?
我有時諗 沈生係中央政策組嘅人
咁佢做既野係為邊D人做 而做既野係益邊個?
你問下呢度啲人當初係邊個修改議事規則?

佢哋嘅心態就係4年前係咁啫,今次未必會嘅,冇得揀吖嘛,唔通益對家咩?我要增加政府嘅管治成本
好撚柒
我唔係屌你呀,你誤會咗

我只係模仿緊佢哋嘅語氣
其實白兵成日吹奏慢必同吳靄儀
事實新疆人權法早過香港推,早過香港通過

海外嘅接頭人係有,但本地嘅民意支持呢?新疆比香港差嘅條件係無選擇做民意基礎
家族
我估喺泛登屌人熱狗嗰啲人,可能自己都唔知熱狗政冶立埸、政府光譜係咩
唔係信一個人就要信曬佢全部
對事不對人,大灣暉今次無講錯喎,唔代表我支持佢之前講過嘅野喎
為商界囉

班淺藍、商界同粉嶺班藍屍一樣,搞唔佢就撐政府,一燒到佢就會走出嚟抗爭,而我覺得沈就係代表緊呢一班人
連登仔中計了,終於明白台灣依家有民主係因為當年美國出手幫助🤭🤭
多謝理性討論
上面我講咗功能組別嘅問題,包括公司票界別等問題
其次,個制度set出嚟當然會整到極有利當權者先,甚至冇贏嘅方法,ed人大釋法
所以點解我一直支持制度外嘅一切呢
我睇法未必係好好
但我希望透過人權法幫助,香港人全力阻止選舉進行,直至香港再無立法會,制度會第一步崩潰,攬炒派會贏咗好大嘅一步,因為三權分立少咗一權
而唔洗擔心要日日衝
因為咁大規模嘅選舉,要配合埋市民投票,頂多都係一星期一次,只要阻到選舉直到議員任期完,就係香港新一頁,加埋人權法,全面普選,五大訴求入面,特赦都不是夢,到時只會差特首產生辦法未解決
如果佢真係為商界
咁佢話想爭取既野 究竟係咪我地想爭取既野?
公司票
要自己人入到董事會投票先影響到
或者要比天文數字嘅錢去買票
點解你地仲未明,宇宙法則定死左你點都係會死,一定打唔嬴。你人生玩到幾成功幾叻都好都係一個局,最尾都會死,就算俾你延長到端粒你都會cancer死,只有信耶穌先會得到永生。你地仲唔祟拜耶穌,十一課金俾教會,仲係到搞呢樣搞果樣,耶穌就會離棄你地。
咁我都認同佢提倡嘅行為,自己都推緊Twitter,不過我在之上認為 選舉係宣揚獨立思想嘅重要渠道,功能組別我無票由有票嘅人自己諗啦,好難叫人做/唔做,但立會一定要搵獨派/本土派出選
我估呢到冇人覺得美國冇用試下唔好咁spin
係白兵個套等美國幫冇用 gphone個啲做左幾多lobbying先過到人權法
唔係好似你白兵坐係到等贏
俾功能組別強姦緊,之後進攻功能組別就係叫救命
D類比幾特別
同路人點定議
好睇每個唔同嘅人
但我認同你睇法
有機會宣揚出去比其他手足睇
部份係
班商家佬其實比支那咬左唔小
沈旭暉係前中央政治局顧問 建制扮黃咁多人愛 連登果然多共產黨打手
其實係好多本土手足會互屌熱狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞