其實白兵究竟有冇讀過大學呢?

863 回覆
524 Like 115 Dislike
講真我估佢地背後係有班人寫稿比佢地啫LIVE/做短片..
你發現做LIVE陣佢地預到一D留言唔識答佢地會話返去STUDY, 或者搵一集再講.(好明顯唔識答), 所以一要佢地即時回應新問題就露底.
只會不停LOOP ..泛民打手, 或者智力低, 真係無第二句
睇得出完全無墨水, 只係識撒賴, 用言語貶低反對聲音
小學雞水平
所以我一直話所有人有唔同諗法,對人對事應該用返邏輯事實去評論。你對佢個評論嬲我可以理解,但唔代表佢所講既全部都錯。老實講我都唔係白兵,沈博粉絲,我只係以我對白兵既認知去分析佢點解認為選舉無用。
好似進攻功能組別,沈博認為目的係由控制議會,到控制選委,到選出非建制特首以達致改變政府政策。數字上,規則上係可以做到。
而白兵所持觀點除咗民意授權同認受性(先唔講呢點),仲有主要原因係基本法。先當可以控制選委,選出左非建制特首,問題最終個委任權喺係中共到。而如果要修改選舉規則,就要修改基本法,最終話事都係去返中共到。白兵都同意可以攞到否決權,甚至功能組別過半,但充其量只係將香港變返上年6月之前咁。對政改係豪無寸進。
除左白兵,部分改革派,勇武派認為選舉只會令香港大部分人返回抗爭前既生活,呢個係大家對最終目標既分歧。係一邊全力進攻攻能組時,勇武繼續街頭抗爭,越近選舉對立面只會越大,唔好話兩邊一齊做,唔互相指責已經難得。團結力量會好大,但無共同價值觀下既勉強整合只會再分裂。
只可以講梁游佢地唔夠政治智慧同埋成熟
佢地怕入到立會做順民既形象比人誤認為過橋抽板
唔明白咩係忍辱負重,
唔識學中共個套實用主義, 為達目標可以毫無底線

加上2016年..泛民圍內仲係爭緊個塊餅, 爭緊利益
仲覺得係中共底下可以有生存空間
但我相信經過呢9個月, 無邊個唔會醒覺, 明白中共同港英政府係完全唔同
中共係唔會比你生存空間你, 佢想操控一切

所以除左白頭佬呢類舊泛民又無料到既人, 比較後生既泛民可以支持, 靠佢地用呢四年扶持本土去參與議會玩政治..
好多人話香港對美國而言只係為左利益..
其實香港本身係對美國係完全無任何利益
香港都係要靠支那係香港做洗錢集資既港口先可以從中吸到支那條水

但當支那想全面改變香港既國際遊戲規則, 想斷絕西方國家係香港吸取既任何利益既時候, 到時香港對美國而言已無任何價值, 只不過係食之無味, 棄之可惜既一個小城市,美國大可以係放棄香港轉去台灣,仲點會理你有冇民主有冇自由

所以香港對美國有冇利益最後決定權係中共個邊點諗, 當然佢全面操控變成一國一制既話對中共黎講只係攬炒
一樣
又係熱狗 仆街分化
拿..公平D講
而家唔係我地攻擊佢..
佢白兵條粉腸日日攻擊同路人
12月借勇武代言人, 借一D 小題大做, 全面分化抗爭運動

明明運動精神係 -
不分化, 不割席, 不指責, 不篤灰, + 兄弟爬山 各自努力
佢係借勇武既道德勒索, 去分化同路人, 完全違返運動起初既精神,

好啦我地走出黎指責佢分化, 反而比人話捉鬼

講個例子, 中大段校長當日講讉責一切暴力, 示威者與警察既暴力
但係武力不對等下你讉責雙方等同係助紂為虐
我11月未見過有其他YOTUUBER或同路人指責白兵,
但白兵日日出黎又話劉細良係鬼, 妖魔化佢, 係泛民打手, 99%道理掩飾1%政治陰謀, 不停話佢膠化運動.又話BOB叔唔識政治
日日就係度攻擊同路人, 我走出黎話佢唔O岩就比人話我捉鬼
我既做法只係見到不公平既事憑良心企出黎指責佢, 如果話捉呢D 仆街唔O岩等同你讉責一切暴力, 助紂為虐, 雙重標準

其實佢地借勇武既道德光環包裝好多陰暗手段
唔好只係睇到既既表面
借勇武及美國去企係道德高地, 不停搬弄事非

成日講事非既人先係真正制造是非既人
https://zh.wikipedia.org/wiki/沈旭暉
我想知個白兵做過咩公職同國際關係職位同研究
其實白兵mon住post Fb回得咁快而冇否認自己係保險狗

係咪姐係事實?
我想知個白兵做過咩公職同國際關係職位同研究?
問題好簡單你可唔可以答我?
問返d人
睇哂教授講個d嘢未
你唔知你講咁多廢話重咩?
我個 link 好簡單講出呢個人做過咩. 你叫人認清紅底暉唔係就可以上網自己搵? 係唔係你口中既紅底自有公論. 甚至你可以放晒 d 料上黎等大家睇下佢幾紅.

相反人地話: 蠢人唔識自己思考,將個波推俾人最舒服
你問佢乜佢都答你美國,你話幾簡單

你就答: 同連登吹奏紅底暉一樣
唔洗思考, 拋個教授個朵出黎, 講下D 國際野,
成班連登仔當佢神咁拜, 認埋中共親戚做手足,
問佢中共DQ 立法會議員點算, 淨係識答: 「美國會做野」[/img]

Two Wongs don't make a White.

咁其實個白兵做過咩公職同國際關係職位同研究?
熱狗派一日到黑美國前美國後,當正美國係救世主老奉救香港,信美帝得永生咁款,又ff人地唔想我地攻功能組別
結果所羅門就好明確咁叫香港人要攻功能組別,然後佢地就扮睇唔到,連人地美國大佬開到聲班原則撚都係唔撚化,繼續強調有美國幫就唔應該去參與功能組別,根本不攻自破
繼續spread fake news囉
笑撚死 精算師計保險 又關配票事
咩穿崩?
我覺得佢真係好撚似陳云
你唔信佢就話你智力低呀同未醒覺呢啲
有個見解係
而家無一個有效嘅民意基礎去印證有幾多人想廢除功能組別
行出嚟有200萬人都好,都唔能夠確實,因為仲有其餘四大訴求
咁教授就話去選功能組別,政綱係取消功能組別,咁就有個確實數字去知道
而且呢個行動只係付出錢去入會慳水慳力,點解唔做?

當然呢一個係教授嘅諗法
唔鍾意嘅咪自己去搞其他嘢
白兵可以搞一個揮動美國旗嘅遊行,得一個訴求,廢除功能組別

你話選特首無中央任命咁點
到時一個有民意代表但中共唔認
國際間又點睇?
當然中共可以發難
同樣,跟邊個方向去行都要面對中共發難咁點㗎啦
1. 請問你見我邊句係保護紅底輝呀屌你老母, 你好撚鍾意屈鳩人?
2. 即係WIKI 講咗既野, 我唔可以係連登拎出黎講? 我幾時話唔可以, 我就係叫你拎出黎講呀撚樣.

你可以放晒 d 料上黎等大家睇下佢幾紅.

你係電腦有問題定咩事?

3. 我邊句有話 " 學歷就係一切 "? 我問緊:

我想知個白兵做過咩公職同國際關係職位同研究

你係咪天生有受害認知障礙? 問問題就係咁簡單, 你答唔到就一大輪老屈我把撚?

4. 我想知我 Google 唔到咪問, 你唔識咪就講你唔撚識柒就, 咁大輪廢話把撚?

5. 唔洗用白兵黎COVER 紅底暉喎, 你老母呢個 Post 個 Topic 係

其實白兵究竟有冇讀過大學呢?

無啦啦關紅底暉咩事? 定係你用紅底暉 cover 白兵?
我唔覺得泛民會蠢到以為經過今次之後仲可以同共產黨共存 繼續所謂永續抗爭 如果係咁又真係蠢得滯
套用返白兵打手個句先

你睇哂紅底暉講嘅嘢未?
即係似新天地教會話儲夠14萬4千個信徒就上到天堂咁
只要夠多人求美國佢就會出手送普選比香港
質疑既聲音喺新天地就係異端,魔鬼
喺白票撚嗰度就係阻美國出手,永續撚
好喇,白票撚個上帝(美國)派個使者叫大家進攻功能組別喇,啲白票撚係都要話個使者唔夠堅,靠邏輯推理嗰個堅啲
唔通佢地想侵侵親自開口要香港人進攻功能組別先得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞