其實白兵究竟有冇讀過大學呢?

863 回覆
524 Like 115 Dislike
佢係云粉

真心陳云真係癡撚線㗎喎
唔一定關年紀事,陳雲夠老啦咪又係ff怪
睇下最上到國際關注嘅香港政界人士係咩人,就知本土派係啟蒙到香港人,但國際關係上遠遠唔及泛民,熱狗人地直頭wfc
大哥, 我唔知你屈我做乜鳩? 你成日屈人為樂?
我只係問

其實個白兵做過咩公職同國際關係職位同研究?

你就老屈我

保護紅底輝
我話你唔可以係連登拎出黎講
我話學歷就係一切
COVER 紅底暉

呢到討論區, 唔係討論你上黎傳教呀?

公職同國際關係呢D 紅底暉既範疇? 你懵撚左? 只係紅底暉可以有公職同國際關係? 你唔比白兵有咩? 你識白兵咩?

屌你老母去撚到尾重要死撐話我幫紅底暉COVER?

叫你老母擘大個閪睇下個腦係咪留撚左係入面啦柒頭.
中point
咁公道啲講 陳雲講呢一段說話又好客觀嘅 佢基本上只係將段英文變返做中文
可能佢地覺得所羅門係華人所以唔可信,要白人侵侵講嘅嘢先信但佢地嘅國師唔係強調華夏架咩,做乜歧視華夏子孫
唔係話讀書無用,假若你要同一個你唔識嘅人談論政治,你會簡一個讀大學讀政治嘅人吖,定係一個洗碗啊姐傾計呢?

唔好代入紅輝同白兵住先,同我知紅輝係讀國際關係嘅,姐係同咩人傾下啲政治取向都無問題,但係一入到咁深入嘅部分,我唔認為一個普通人會比一個4年黎都接觸政治甚至讀到博士嘅人好囉 (唔係講緊我啊下,我唔係讀政治)

同埋輝哥都搵誠哥玩啦,你唔係以為誠哥咁反共會比個紅底嘅行埋黎啊
似係陳云先up 得出

仲有冇流浮山刀手啊?
真,其實大家咪各有各做囉
而家個feel 係佢出黎屌人玩功能組別,我地駁翻佢,你媽閪話我地吹風? 我幫你吹埋好唔好?
大隻字係要等你睇到呀懵撚
你唔知咪唔知, 呢個 Thread 得你睇到?討論區每個人都可以回覆你傻撚左?
你自己 Search 下啦:

你 #638 : 我唔知喎, 我唔識白兵, 無追開佢
你問我呢D 路人甲, 我唔識
我無叫大家認同白兵,
我只係叫大家認清紅底暉

我 #640 : 你唔知你講咁多廢話重咩?
我個 link 好簡單講出呢個人做過咩. 你叫人認清紅底暉唔係就可以上網自己搵? 係唔係你口中既紅底自有公論. 甚至你可以放晒 d 料上黎等大家睇下佢幾紅.

我之後有咩問你白兵 d 野?

我 #647 : 1. 請問你見我邊句係保護紅底輝呀屌你老母, 你好撚鍾意屈鳩人?
2. 即係WIKI 講咗既野, 我唔可以係連登拎出黎講? 我幾時話唔可以, 我就係叫你拎出黎講呀撚樣.
你可以放晒 d 料上黎等大家睇下佢幾紅.
你係電腦有問題定咩事?
3. 我邊句有話 " 學歷就係一切 "? 我問緊:
我想知個白兵做過咩公職同國際關係職位同研究
你係咪天生有受害認知障礙? 問問題就係咁簡單, 你答唔到就一大輪老屈我把撚?
4. 我想知我 Google 唔到咪問, 你唔識咪就講你唔撚識柒就, 咁大輪廢話把撚?

5. 唔洗用白兵黎COVER 紅底暉喎, 你老母呢個 Post 個 Topic 係
其實白兵究竟有冇讀過大學呢?
無啦啦關紅底暉咩事? 定係你用紅底暉 cover 白兵?

我幾時重有問你白兵 d 野, 我係屌柒你係你屈鳩我咩 Cover 紅底暉呀屌你老母

你重有屈我
保護紅底輝
我話學歷就係一切
COVER 紅底暉

有邊個唔知? 我反問你有邊個知? 屌你真係好撚癲, 你講既就係真理.
我之後無再問你白兵 d 野, 我係屌柒你屈鳩我呀語障
Ching 你屌得好應,好有料
係,就咁睇佢係好factual

但陳云之前啲9up真係好撚癡線喎,屌之前話自由人唔洗戴口罩,又咩大鵬金翅鳥個嗰啲
白兵長期exposes to 呢啲野得唔得㗎?
我 #634 問:
https://zh.wikipedia.org/wiki/沈旭暉
我想知個白兵做過咩公職同國際關係職位同研究

你 #636 答: 呢個就係連登仔既問題囉
職位/學歷高=勁
拋幾句連登仔未聽過既國際例子 = 勁

但係唔去獨立思考,
我唔知白兵做過咩, 我唔會FOLLOW 佢
不過紅底暉我就更加唔會FOLLOW, 完全係呃手足投票當抗爭

你要批評白兵無問題, 唔該用同等準則去批評紅底暉
唔好講咩學歷呢D, 紅藍黃不嬲唔係睇學歷

係呀, 你答就答 "我唔知白兵做過咩, 我唔會FOLLOW 佢", 但係就無啦啦講 "呢個就係連登仔既問題囉" 一大堆廢話.

連登仔淨係可以屌人, 唔比人地屌?

你唔係連登仔? 有人代你出 Post? 過去幾十分鐘你無屌人? 人地無屌你?

我問你, 我點撚樣幫紅底暉幫到出哂面?

講粗口就有 point? 定係你睇到會打冷震?

大哥, 我唔知你屈我做乜鳩? 你成日屈人為樂?
我只係問

其實個白兵做過咩公職同國際關係職位同研究?

你就老屈我

保護紅底輝
我話學歷就係一切
COVER 紅底暉

你老屈我我唔屌得你?
死啦
你又係叫人諗下個d人嚟
你有咩理由係話人紅底?
因為佢父母?

咁你父母係咩人?白兵父母又係咩人?
因為唔一定會dq丫嘛
我理鬼紅底暉係唔係紅底重乜?
而家係紅底暉嗰篇文講得合理過你個白兵吖

你睇下白兵除咗識日日叫人靠美國,重識做啲咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞