其實白兵究竟有冇讀過大學呢?

863 回覆
524 Like 115 Dislike
樓主幫白兵引證左要有民主最後都係要靠美國
唔該哂
正,又有得睇屌白兵
含大世界第一

我想講身邊好多中產friend笑鳩佢講野唔經大腦睇呢段已經知

我好懷疑佢識唔識歷史同埋立論過程有冇考慮香港人同埋民族性
所以要推咩人入去係我哋要做嘅嘢

如果去個個唔係涂謹申,係本土派、攬炒派,即刻叫佢 獨立or取消關稅啦
笑咗跌落地都要拎咋沙
岩呀,冇成本,唔流血,輸左都冇責任yeah
咁其實咪番去白兵等美國幫手,要人幫都要有子彈同借口先可以插手。。 當年打伊拉克都要老屈佢有大殺傷力武器。 好似香港而家情況咁,因為前線既抗爭,引到港共同Popo 都不停出錯先會得到中間人士既支持同國際既關注。
姐係根本無攬炒決心啦?
咁一開始就唔好講到點樣if we burn you burn with us啦
但功能組別一輸又或者中共比到足夠利益美國嘅時候
一切都會玩完
只要阻到去現任議員卸任嘅時候
普選問題就會真爆發
你要明投票日係唔會日日搞
一兩星期/一個月先一次
實際上要上街次數唔洗太多
當然我明你個方案好好
但真心想請教
如何計到功能組別有機會贏?
趙博都頂得順,巴打你都幾勁
佢好似係live 講過讀唔到大學喎
Cls又中計你中風呀屌你
唔會贏,但呢度啲人會同你講大灣暉最起碼有條路線圖,你白兵有乜?

攞議席搞破壞先係重點,但政府一定會捆綁式推出議案,我唔相信泛民會投反對
世7雨革已經比人屌,點解而家反而會有人推介
真?要搵下先喎咁
其實以我所知 佢冇主張乜都唔做
佢都支持街頭抗爭 國際線 twitter
同埋叫泛民組團同美國講要取消功能組別 推雙普選.........
我認為舉 新疆、北韓、伊朗唔可以類比香港,因為香港有「民主派」嘅接頭人(唔係指泛民,仲有攬炒巴、G20、港女)

要打勝仗一定要裏應外合,無內應、無人民表達意願,美國好難做嘢

係好多國家情況慘過香港,但客觀咁睇,香港可行性最大,美國都係取易不取難
泛民仔:勇武手足都知唔多狗打,唔通唔打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞