其實白兵究竟有冇讀過大學呢?

863 回覆
524 Like 115 Dislike
嚴格D講, 你當佢半個政治人物好過當佢只係個KOL教授

外祖父為《大公報》掌管財務的高層
母親亦於《大公報》工作
管理葉國華的慈善基金
自己係Roundtable理事會主席, 當年反689年代唔少新聞都將佢同689,葉國華呢D人扯上關係黎討論

KOL講野可以純粹鳩UP, 收錢, 食人血饅頭上位
但一個政治人物講野就完全係另一件事
仲有個乜9巴別塔
劉正,亨利,佢老婆係黑警
因為人地係中央政策組度近距離觀察過一國兩制吖嘛
學歷、背景同形象令佢係大眾成為「好有料」既民主主義支持者,咪姐係楊岳橋、沈旭暉咁樣咋嘛
同埋屌細良既人俾人話係鬼架
我只係分析有焦土係呢個諗法。我亦唔清楚你咩撚都唔好做點定義。發夢算唔算咩撚都唔做?文宣算唔算咩撚都唔做?裝修算唔算咩撚都唔做?只有投票,建設文民中國先唔係咩撚都唔做?唔係兄弟爬山咩?你屌人投白票,唔通武勇又走出嚟屌你唔幫手屠龍?
........
笑死,鼠王芬教授黎添
愈黎愈頂唔順+1

開頭其實幾好,而家有啲位係為屌而屌

可能多左人睇,所以講野愈黎愈寸柒柒
老婆係黑警?
你up咩鳩呀?你地班投票兵自己投票關我撚事?但你地周圍屌人地投白票做咩鳩?反對你地嘅就一定係熱狗?你個腦裝屎?投白票只係做多樣野有咩問題?
至少佢唔會叫你係水炮車前面坐低
無神論者的巴別塔版主老婆好似真係黑警
求source
同意
人地原意係叫你去做勇武去做多啲體制外既行動
文宣、twitter攻略呢啲都係有效既行動嚟
Fc?
白兵講野有錯照可以屌佢、又無人叫你信晒、但係而家兒登仔擺明唔夠講就人身攻擊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞