其實白兵究竟有冇讀過大學呢?

863 回覆
524 Like 115 Dislike
咁點解兩樣野唔可以一齊做?我成日都唔理解,個衝突位係邊?
咁你都幾可憐
但係人地之後都係有玩個個選舉吖嘛
中肯
好好奇跟住罵個啲人有幾多個真係睇過
你邊位,唔洗你可憐我
原來羅冠聰都屌過佢
咁我都明點解gphone 會like 關心劉細良坐低未個page
其實我同意你講法
係另外一個post 到,我同人講話應該同美國佬講清楚我地係想要取消功能組別,取消唔到既plan b 先係投票
而唔係而家就打定輸數取消唔到,直接叫人投票
跟住佢就回左呢句
真心既,過半真係冇可能,之前有個撐進攻功能組別既巴打,玩晒數字遊戲篤數篤到盡一盡先過到半再多3席

同埋真係真心既,叫手足入警隊考埋白衫又算唔算係多條腿走路?
2019年區選咪被人定性變相公投囉
Bob叔咪話輸咗就輸晒士氣囉
對我嚟講,參選搏DQ就係最佳議會戰線
教授同白兵有個非常大嘅差別
教授唔會叫你諗下你就明佢講d咩
但白兵錯左就會叫你諗下就會100%明佢講d咩

呢個分別好重要
就算你岩哂都好
你無講清楚就係無講清楚
所以唔會有人分析到你有幾岩
但其實呢個世界無100%岩
所有嘢都係假設,就算700萬人每人出一個post求美國幫,都會有一定機會美國唔出手
之後點?勇武囉。咁即係廢話,勇武都爭取唔到呢?

但教授至少分析到你能夠理解佢講d咩
然後你能夠去判斷應該點做

你話邊個岩?歴史會話你知
但用下個腦去講嘢先會信服
唔係就好似d自以為是嘅人咁
“都話左㗎啦,又唔信”
白兵打手全面進場
有睇star wars 都知,白兵就係無思想被極權操控嘅生物,點會改個咁嘅名?
咁我又唔係咁覺得,我覺得有啲問題咪拎出黎講,真相就會愈辯愈明我相信大家都覺得呢一句係啱

如果係我錯咪我錯,佢錯咪佢錯囉,或者你鐘意兩邊都有錯都得

不過咁,其實我都幾想有啲YouTuber or 網台可以經常性咁比一啲歷史資訊or 一啲好factual 嘅資料我地,因為我諗大部分香港人都唔係話接觸到真真正正純粹factual 嘅資料,但基本上好多網台比完資訊你亦會加入佢本身個立場,變左好多時都係拾人牙慧,人云亦云,變左缺少左自己本身對議題嘅思考,咁係幾撚大劑
睇左你幾辯論咁耐
我只係有一樣野唔明
咩係中央建議小組?
岩先沈旭暉係光明頂講, 依家網絡新時代係會有部落化現象, 即係每一件事既睇法都會各有不同極端派系既人出現, 而因為只要有小量fans同觀眾數就可以維持, 佢地都唔會care自己講既野係咪有邏輯同道理, 反而著重自己fans係咪受落
講漏左,輸選舉就輸民意係邊個講,呢樣野真係幾on9,咩時候啊仲民意撚
頭盔mode: 最撚好笑就係佢d fans 話最鐘意佢講”一般野”
咁不如睇新聞啦屌
睇佢d fans 既cm 先精彩
係,基本上某d人講任何嘢都係覺得自己岩哂
有人認同佢就當自己係真理
當有人反佢就當你唔識嘢

事實錯左個時咪搵藉口
戴耀庭個d錯左,咪接受坐監
白兵呢d又肯唔肯?除頭盔先講啦

體育台一個越位都幾十個觀點啦
香港呢個問題又點會得一個觀點係岩
因為我真係無乜點係呢個post 到講我嘅睇法,我唔認為拎到立法會一半議席可以做到攻到黃特首,佢地要試我唔會阻,攻唔攻到黃特首我都成疑嘅,但係確實拎到個否決權翻黎,阻到23條通過之類呢啲真係會做到啲野囉

咁攬炒呢樣野我覺得係美帝幫完都無撚用先真係同佢玩攬炒囉,因為無論制度內外有機向住贏嘅方向進發都唔想真係攬炒住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞