上年既今日, 我選擇左租樓,冇買到

1001 回覆
1557 Like 346 Dislike
樓主on9?
比租15k x 12
拎舊錢去投資又係15k x12
你拎舊錢去投資揾到15k x 12, 同你供樓 又係15k x12 d錢又係你既打個和之喎大佬
金融狗
唔好意思,阻阻你

中共對港宣傳戰最新計劃曝光:KOL100
https://lih.kg/1881621
27有75k肯定係ibank fo啦
我都想做生意,請問做咩行業,full time 做生意?
樓主分享吓租樓vs買樓嘅抉擇有啲人即刻咁大反應
可見要供樓嘅壓力真係好大

btw穩定每年10%玩股票都難做到
影響買唔買樓嘅最大因素始終係對未來樓價嘅期望
外國嗰層其實我唔預供 / 唔使供好耐,同埋會靠收租幫補。主要係外國樓平啲,或者會考慮越南、印尼呢啲發展中國家。所以支出黎講主要都係租樓
雨革同而家邊有得比
講緊時代革命唔係吹
影響全世界死傷被捕左幾多人 發生左幾多野....
係,但你要睇埋呢20年既GDP, 通脹,人工升幅,宜家個樓價真係100% 唔會跌? 如果你同我講100% keep 到呢個升幅,我諗所有人都會買。呢個係投資,投資就係計數計風險計潛在回報
你有能力每年10%其實冇野會輸
你同連登仔講唔好買樓真係晒9氣
依幾年買,供完都2047,到時香港一早仆街玩完,變左中國一個二線城市啦,仲講升值乜乜乜
仲諗住睇到最後會喺你daddy今年買咗層樓俾你
同我case 好似好似,
租金係大概佔我地加埋15%(不過上年我俾哂,因為佢未grad)
想有自己空間,但說服唔到自己買樓既風險
如果回到一五年再問租定買,我都會話買。
但可惜個陣未做野
樓主都係咁高收入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞