(穿越、娛圈、政治)回到1998奮進篇(23)

1001 回覆
117 Like 1 Dislike
feel到布正麗好快因為大鳩志出事又飛翻黎

我寫咗依個故事三年
經常呼籲
我間公司開始炒人

驚下個到我

之前依到有網友話叫我send cv畀佢

各位有荀工

真係介紹下

唔係到時被炒做閪工

無時間寫故
頂住啦春巴,依方面真係唔好意思幫唔到你手
新年先炒人

今晚同個被炒同事食飯
安慰佢同佢吹水
佢份人都好黃
話以後可以多啲遊行同做文宣
我公司都炒左我
無辦法佢地個個好好人但真係要cut人手
比個安慰就係之後多d時間做自己野
爸打加油

今晚無文
推!
翌日,所有報章的頭版都是刊登昨晚美國恐襲的新聞,街上的市民都離不開這個話題,並且發表個人偉論。

手提電話已經關上了一天,我再次重新開啟,發現有數十個訊息,我還未來到及查看,電話已經響起。

我按下了通話掣,臨時經理人菁姐氣急敗壞道:「喂!阿志,我搵咗你好多次喇!你做藝人點可以唔聽經理人電話架!」

「sorry啊!菁姐,尋日真係好多電話打俾我啊!我應付唔嚟,所以熄咗電話。」

「算啦!下次唔好喇!上之你喺節目到咁講野,我以為瀨野,但點估到你開口中,依家一定有好多記者跟你,你今次小心啲講野,最好等我同你夾下,再安排時間你開記者招待會。」

我還未來得及回應,記者從四面八方衝向我,連珠炮般向我提問:

「成皇志,之前你上大台節目到話尋晚會有兩架飛機撞落世貿中心到,真係如你所講咁喎!你有咩感受呢?」

「之前節目到你話有位叫做睡仙陳搏嘅人報夢畀你聽依件事,咁佢仲有無講其他野呢?」

「節目入面其他三位師父對你嘅睇法冷嘲熱諷,依家真係俾你講中咗,係咪有吐氣揚眉嘅感覺啊?」

我揚了揚雙手示意記者給我回應,其他記者停止追問,我道:「咁多位傳媒朋友辛苦晒,我知道尋日發生咁大件事,好多人都好關心,我亦都一樣,我尋日成晚睇住電視無瞓過覺,今日狀態唔係咁好。至於有關我之前喺電視嘅言論,我暫時唔回應住,希望大家嘅焦點放返喺受害人同埋佢地嘅家屬上面,依家係地球村嘅年代,正所謂天涯若比鄰,我地應該諗下有咩方法,去幫助一啲受到今次事件影響嘅人。」

記者再三企圖從我身上發掘一些具娛樂性的材料,可是我聽從菁姐吩咐,暫時不回應這方面的事,道:「唔好意思,咁多位記者朋友要你地一早就嚟到我屋企樓下,不過我暫時真係無野回應住。」

這時,一名記者道:「大新聞啊!原來其中一架撞落世貿嘅飛機,上面嘅乘客有賭王個仔份架!」

「係咩?係第幾房啊?」

「三房柯恩承啊!」

記者聞言立時轉身離去,他們應該是趕去賭王的府上採訪,留下一臉詫異的我。
賭王仔個d 係天意? 有無改變歷史?
賭王
契仔
成皇志
加油!
記得原本 2016年宛琳珊好似同柯恩承有啲關係的
柯恩繼
推 好睇
好正
正啊春巴
留名,一直追緊,繼續努力
睇到你文筆越嚟越好
我是來支持,總算可以來留言了...
兄弟爬山,共勉之
好多生面口

係咪真係咁多新讀者

但舊讀者唔見咗好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞