(穿越、娛圈、政治)回到1998奮進篇(23)

1001 回覆
117 Like 1 Dislike
今次跳定得番3歲
做神童
恐襲之前沽美期
等被美國查
FBI is watching you
Hi
五十萬港紙
Fbi理撚得你
點解一定要沽空老美? 唔沽空港女?
想問布甸原型嘅様似雞扒妺?
咁有冇sp 架?
似九成
今晚有無,好想睇
50 萬 要沽記得收市前先沽
心目中既呂靜宜 = 橋本有菜
Av𠴱位
雖然講明短髮覺得楊鳳瑤有呢個feel
似九成
心目中既呂靜宜 = 橋本有菜
Av𠴱位
雖然講明短髮但我覺得楊鳳瑤有呢個feel
大奶罐
呀!!!好想瘋狂睇文
盡人事

自己錢
唔駛跳嘅
未整容前就正
整咗個鼻
唔明點解本身咁靚都要整容
距離九月十一日還有半個月的時間,雖然我很在意那天歷史會不會重演,(回到這個時空後,有些事情改變了,有些事情依然按照歷史的軌跡運行。)可是平時的工作依然要繼續,我的第一派台歌「無賴」在電台當上了兩周的冠軍歌,又在坊間得到好評,可是在勁曲金歌的最高排名也只是位列第五,三甲不入。

大台對這首歌曲不重視,我又缺乏資金作出宣傳,所以第二張唱片推出了差不多兩星期銷量仍未達金唱片的銷量,比起第一隻唱片的成績遜色不少,心想:「如果九月十一日美國真係出現恐怖襲擊,我贏咗啲錢,就攞部份嚟宣傳。」

我慫恿呂世伯跟隨我一起沽空道指,呂世伯搖頭道:「成皇志,我唔係唔信你,不過後生嗰陣,我都試過玩期指輸咗十幾萬,之後我同自己講過以後唔會掂依啲咁高風險嘅投資,不過我同呂伯母會放咗手上嘅股票先,等低位買番。」

九月十一日之前,我還有多集「真的假不了,假的真不了」需要錄影,三位師父在錄影中不斷揶揄我之前作出的言論,說紐約世貿的雙子塔將會在九月十一日從這個世界上消失,想要去世貿雙子塔的朋友,便要趁住剩餘日子前往觀光,否則日後只能在相片裡緬懷世貿雙子塔。

其實他們在節目裡重覆我的言論也有好處的,讓更多觀眾知道我曾經作出這樣的預言。
自己錢輸晒頂多重新黎過啫,唔洗跳樓嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞