(穿越、娛圈、政治)回到1998奮進篇(23)

1001 回覆
117 Like 1 Dislike
Yup
龍象波若紫微斗數十三重天 .....

好似睇緊龍虎門個D港漫,看來樓主都有參詳過吧?HAHA
參詳過神雕金輪法王嘅龍象波若功
好多金庸武功
唔係咁易架

葉師父
一陣間就會洗頭艇返咗大陸
然後完故
過澳門已經得, 得咗
有位當紅歌手因為私人原因,而將在十二月的紅館檔期縮短,騰出了三天檔期,在娛樂圈交遊廣闊的菁姐,與替歌手舉辦演唱會的榮叔一向熟稔,立時為我搶下這三天檔期。

我道:「菁姐,但係我嘅工作已經排到出年,真係可以舉行到演唱會咩?」

「咁你想唔想喺紅館四面台唱歌先?」

菁姐的話讓我腦海浮現出那種震撼的畫面,之前去紅館欣賞別位歌手的演唱會就試得多,想不到現在自己有機會站在紅館舞台正中央,面對四面台的觀眾。

我點頭道:「想啊!但係依家已經九月,要十二月舉行演唱會會唔會太倉猝?舞台服飾設計、練歌、搵贊助同嘉賓。」

菁姐拍心口道:「其他方面有我同你張羅,你唔駛去操心,你只要專心喺音樂嗰方面,不過嚟緊都多野做,你最好搵一兩個助手幫你。」

菁姐說到找助手這問題,我覺得助手這重要是能夠信到過,畢竟娛樂圈是是非之地,我不想我的助手把我的私事出賣,能夠得到我信任的人,我只能在自強會入面尋找。

我向尚興國問道:「阿國,你有無興趣做我嘅助手啊?」

尚興國覺得替父親打理拳館的工作有點沉悶,他聽到我邀請他成為我的助手,憧憬娛樂圈的花花世界立時答應。

請了一位男助手,再請的另一位助手是女性較為穩妥,畢竟有些場合如果是女助手去辦會較為適合。

陳依官致電給我,道:「成皇志,你聽日可唔可以抽到時間嚟一嚟自強會啊?自強會有位新嘅秘書長上任,我想你親臨同新嘅會員、幹事見過面,鼓勵下佢地,凝聚自強會嘅內部團結,好多自強會嘅會員都想見你。」

自強會的第一屆秘書長由我兼任、第二屆是曾倩儀、第三屆是陳依官,曾倩儀原校升上中六,好應該由她擔任第四屆的秘書長,為何會由其他人擔任?

我提出這個問題,陳依官道:「曾倩儀嘅性格一向都唔鍾意做依啲領導嘅角色,嗰陣係迫於無奈先擔任,依家新任嘅自強會秘書長王采堤係得到七成選票,高票當選。」

我問道:「王采堤?邊個嚟架?我未聽過。」

陳依官道:「依位女仔喺由保羅廿世轉入嚟嘅中四學生,佢好受同學歡迎,係吳林紫娣嘅新一屆校花,人地見叫做『小布甸』,個樣同布正麗有幾分相似。」

我聞言有點擔憂,道:「依位王采堤嘅性格係點架?佢係一位好進取、好有野心嘅女仔?」

陳依官道:「咁又唔係喎!佢性格好好,好易相處,如果唔係都唔會咁受同學愛戴啦!同你講吖!佢係妳啲FANS,佢畫畫好叻,喺自強會嘅校園報到連載緊關於你嘅漫畫。」

陳依官對這位王采堤讚不絕口,而且她又是我的FANS,讓我不禁想與她見面,看看這位人稱「小布甸」的學妹有多討好。
成皇志連大布甸都未食就想食小布甸
又多個後宮
大小通吃
幾時被柯家請去飲茶??
小布甸係咪可以門小?
新年快樂,祝 各位巴打身體健康。
新年快樂各位
祝各位新年快樂,身體健康
新年快樂
祝大家事事順景 出入平安
新年快好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞