(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區65

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
我做3x20 one arm straight pull + 3x20 one arm able pull

FML
Amazon 幾錢?
香港好似600左右(有折)
係有嘅 你認為相對於cable 做佢哋會比較好?
Me
健心
??????? 大毛毛

我順便練core stability
諗諗下 clean 係dl+squat
一次兩個願望
都係600幾
做squat/DL都會做clean熱身
the secret of getting stronger
放teamjoined 8mm腰帶
買細左 m碼 適合 30-36

rip
飲左gainer開始個肚好撚漲係咪正常
整體大份左少少 但個肚完全放鬆可以好撚突

利伸 8月飲到而家
174cm 60kg飲到而家65.5kg bf 13% 瘦底
盆骨前傾?
輕輕google左 應該唔係 純粹係個肚可以好推到好出成個小葫蘆咁
就算低過十,個肚都可以漲到好出,兩回事黎
2g /kg夠啦哂,比賽個d修身先會食3g 咁多

Btw每個人反應唔同,要自己慢慢試
如果無乜特別問題就得
身邊無gym友係瘦底增上去 無乜真人經驗比我借鏡 驚肥晒係個肚到
我諗係你體脂唔夠低姐,同埋你飲得GAINER都預左肥
我覺得真正瘦底係瘦到有腹肌果D
我expect肥係全身肥
我之前未瘦到有腹肌咁誇但都紙板咁 而家重左5kg都係紙板咁 所以有少少疑惑
如果你話個人經驗既話
好多GAINER為左谷大個卡路里都落左好多糖同埋其他會令你肥既成份落去
所以你個肚咪漲得咁快囉
食REAL FOOD就穩陣D既
早排食緊隻1000卡有26g糖 係咪咁已經叫好多?
平時已經盡戒糖 咁呢到26g好似唔係好多 唔知咁諗啱唔啱

師兄係咪飲過gainer? 有無推薦
我上一隻飲到爆瘡要轉 買左truemass 幾好但無大包裝賣有d貴
On gainer 幾好 ,新手唔洗怕肥,盡谷用盡個新手期,增得幾多得幾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞